Så där lite småirriterat.

Ursäkta den sena och kommande korta uppdateringen. Detta beror på att 'vårat' internet som egentligen inte är vårat, utan tillhör huset intill inte fungerar. Då tar sambon min, mitt internet. Som om jag har tid med det när jag måste gå igenom hela inkorgen på min mail för att leta efter eventuella svar från arbetsgivare men ändå, till min besvikelse, endast hittar spam, spam, facebook, spam, facebook, facebook. Hur kul är det på en skala? Inte alls.

Till hösten ska jag banne mig ha eget internet som fungerar till alla datorer, samtidigt. Inte någon annans. Mitt, mitt, mitt. Tro nu inte att vi är inne och 'snor' internet från någon annan utan detta är de fullt medvetna om, men det är ändå surt att inte ha ett eget att styra över. Så det så.

Nej, nej, jag är inte bitter men att ögonen fortfarande svider och att jag antagligen tog brun-uran-sol istället för återfuktande kräm påverkar mitt humör aningen.

Nya jobb på G hoppas jag.

Ett litet snabbt inlägg nu så där före klockan-göra-sig-i-ordning-för-jobbet-tid. Nu på förmiddagen har jag skrivit CV och hunnit söka tre jobb inom psykiatrin. Spännande. Jag har även solat en timme si så där och duschat. Nu tänkte jag få i mig lite käk och sedan sminka till mig lite (så jag inte blir inlåst på jobbet pga mitt hemska nakna ansikte) för att sedan dra iväg till jobbet.

Visst är det underbart med sol. Så himla varmt och skönt. Och visst vore det underbart OM man hade en bil med AC?

Så himla intressant.

Hej, hej söta läsare. Det svider i mina ögon. Fråga mig inte varför. Och fråga mig definitivt inte varför jag skriver det. Och om ni frågar mig varför ni inte ska fråga föregående frågor så är det för att ni inte kommer få något svar. Visst skrivs det intressant och läsvärt på min blogg?

Jobbet gick bra. Jag kom hem idag med. Underbart ju. Flickorna som hälsar på är och badar just nu. Tror de gör rätt i det, nu när solen legat på hela dagen. Antagligen varmt i vattnet. Men jag skulle ändå inte få för mig att hoppa i, eftersom det finns vattenormar. Kollegan på jobbet gjorde ju inte saken bättre genom att berätta skräckhistorier om hur ormarna jagar barn i vattnet. Brrr. Jag tycker i alla fall det är mysigt att ha lillasyster och Elin här på besök (för att byta samtalsämne). Bara för att ni ska tro mig så lovar jag att lägga ut en bild, antingen senare ikväll eller imorgon.

Tonåringar på besök hela veckan.

Nu är vi på 'hemmaplan' igen. Vi fick med oss två söta flickor också (jo, jag kom också på hur det där lät). Lillasyster och lilla Elin är med och stannar hela veckan. Underbart med två städerskor i huset. Vi har så mycket tvätt som behöver bli ren. Dammning är alltid välkommet och skurning av golvet var alldeles för längesen det gjordes.

Jag skojade. Tror ni att en 14åring och en 15åring skulle göra det? Haha, nu var jag nästan rolig, va? Jaja, vi kan ju hoppas att de läser detta inlägg så kanske de förstår piken?

Skämt åsido. Det ska bli superkul att ha de två här hemma. Skönt med släkt och vänner på besök. På torsdag kommer mamma och kanske Mia också. Wünderbart.

Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka vara social, hur trött solen än gör mig (ni kan förresten kalla mig 'kräftan' idag, ni har min tillåtelse). Nu måste jag kika lite på 'Cry Baby'. Så underbar film och den visas just nu bakom ryggen på mig. Så, so long. Hörs imorgon efter jobbet.

Liten katt sover gott.

img046 (MMS)

Liten katt sover gott.


Det ligger två halvnakna karlar i mammas t...

img045 (MMS)

Det ligger två halvnakna karlar i mammas trädgård.


Windows 7 och solning.

Inte ett moln
så långt ögat kan nå
Inte en droppe regn,
på heeela dan..

Ååh. Soool. Underbara sol. Jag ser inte ett moln någonstans. Det blir att sola baksidan hela dagen idag. Jag får liksom passa på de dagar jag är ledig. Imorgon börjar en hektisk arbetsvecka: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, lördag, söndag, tisdag, onsdag, torsdag & fredag. Så därför är jag värd att ligga och steka hela denna dag. Eller vad säger ni?

Nu ska min goa lillebror installera (exakta citatet): Windows 7 Ultimate, 32bitars (86x). Flashigt det låter, va? Nu kan jag också bli cool. För det är så man gör för att vara cool, eller?

Grillning i bilder.

På schemat idag har det stått grillning. Men innan dess behöver man bygga ihop grillen. Det fixade lillasyster och D. Resten av dagen har jag legat och solat. Och, kan ni tänka er? Jag har blivit brun. Lite grann i alla fall. Imorgon ska jag sola baksidan ifall solen tillåter och på kvällen bär det hem mot Småland.


Medan vissa bygger grill...

... sover andra.

Grillen färdigbyggd och maten pålagd.

Och resultatet blev det här. Mumma.

Nu är D och lillasyster sysselsatta. ikväl...

img044 (MMS)

Nu är D och lillasyster sysselsatta. ikväll blir det grillning av de båda grillmästarna. Gottigt.


Nu sitter vi hos mormor och morfar och jag...

Nu sitter vi hos mormor och morfar och jag håller på att längta ihjäl mig efter Prosit. Han underhöll halva Biskopsmåla i förmiddags efter att ha klättrat upp i en Björk ca 14 meter upp. Tror ni att han kom ner? Nepp. Så vi fick gå in till grannen och låna hans stege. Den andra grannen hjälpte till att lyfta upp stegen. D klättrar upp och undertiden kom det fler och fler och tittade. Nu är han hemma och lillebror tittar till honom. Men jag kan inte låta bli att sakna Prosit ändå. Han var så rädd uppe i trädet och nu vill jag hem och trösta honom. Min kille...


Hängselklänning.

Idag bär det av till mommo och moffa på midsommarmiddag. D tvättar av någon anledning bilen och jag borde lägga på lite make up på mig själv (att 'make up' och 'tvätta bilen' kom i samma mening vet jag inte varför, antagligen för att vi ska bli fina både jag och bilen). På vägen ska vi stanna till vid ett hus som är till salu. Underbart vackert på bilderna, så vi får väl se vad verkligheten säger.

Jag har världens sötaste klänning på mig idag. Som hängselbyxor fast klänning istället. Titta bara:

Detta kan man väl ha på midsommarafton, eller?


Prickar.

Sitter nu hos min kära moder, åter igen. Dagen har bestått av solning och bilåkande. Lite sol har huden fått idag i alla fall. Jag kunde bara inte låta bli att köpa ett nytt nagellack idag heller. Baby blue-färg. Underbar färg. Men när jag kom hem kunde jag inte förmå mig att ta bort det gråa nagellacket så därför gjorde jag prickar ovanpå det istället. Det finns lösningar på allt.

Passar även till mina kläder om jag får säga det själv.

 

Imorgon drar vi till mormor. Eftersom det är så varmt så skonar vi Prosit genom att låta honom stanna hemma hos mamma istället för att åka bil. Lillebror har lovat att vara barnvakt... jag menar kattvakt. Tur att man har så snälla syskon.


Jag har velat ha boken så himla länge och ...

img038 (MMS)

Jag har velat ha boken så himla länge och idag kunde jag inte motstå den. Idag blev den miiin.


Lycka att kunna måla naglarna.

Nu har jag semester. I hela fyra dagar. Kan ni tänka er? Sedan är jag ledig max tre dagar i rad, resten av sommaren. Tur att man har ett jobb man trivs med. Enda nackdelen är ju i så fall att nagellack inte är tillåtet. Men, titta nedan. Nu har jag målat naglarna, min favoritsysselsättning. Nu kan jag leka med nagellack i hela fyra dagar. Det ni. Det är lycka.


Jag ska inte bli telefonista.

Till att börja med: Hur svårt är det att hålla 100/km i timmen på hundra-sträckor och 90 på nittio-sträckor? Varför håller folk 80/km i timmen där? -Jag bara undrar hur dessa förare tänker...

Idag har jag upptäckt att jag inte skall bli telefonista i alla fall. På jobbet idag var jag telefonansvarig. Mycket vackert uttryckt. På morgonen ringde telefonen, jag visste precis vem det var och vad de skulle fråga. Därför hade jag förberett mitt svar. Det var nog bara så att jag koncentrerat mig aningen fööör mycket. För när jag skulle svara lät det så här:

"Psykiatriska avdelningen... Ehm.. Eh... Alltså. Ja! Anna, skötare". -Det är ju faktiskt bra om man kommer ihåg sitt eget namn. Tur det var en förstående röst på andra sidan luren, innehållande skratt. Till mitt försvar måste jag påpeka att detta var klockan halv åtta i morse. Hjärnan klarar inte fokusition på hur mycket som helst samtidigt just den tiden...

Melissa Horn - Sen en tid tillbaka.

Precis, såhär, känner jag mig. Exakt. Det är nästan läskigt hur en artist lyckas fånga ens egna känslor på ett så exakt sätt. Lyssna på detta. Helt underbart. Hennes röst, musiken och, framför allt: texten.


Bara lite så där.

Då var denna arbetsdag avklarad. Även gårdagens. Gott. Idag blir det lite vila och godis som får bli min sysselsättning. D är sjuk och jag trött. Jag ska jobba imorgon med, sedan tar jag helg. Vi får se när D blir frisk (han är ju förkyld), men planerat så åker vi till mamma på torsdag igen, efter att han jobbat. Så, vilodag idag (möjligtvis innehållande tvättning) och imorgon packdag. Så är allt färdigt till torsdagen. Gott.

Kanske jag borde skriva en arbetsansökan också. Inte helt fel om jag vill ha inkomst till hösten. Så, så får min kväll bli. Så nu vet ni var ni har mig. Kanske kommer det ett litet inlägg senare ikväll.


God förmiddag. Nu har jag duschat av all o...

God förmiddag. Nu har jag duschat av all olja jag haft i håret hela natten. Mitt hår är bara så mjukt nu. Detta kommer garanterat att göras om. Datorn ligger nerpackad så därför detta får bli ett sms-inlägg. Vid 12 kommer jag styra kosan mot Värnamo för att jobba lite. Är det på torsdag lönen kommer? Äntligen. Nästan full lön får jag denna månad och det var inte igår jag fick så mycket pengar. Så underbart. Midsommar kommer firas hos mormor och morfar, mysigt värre. Tre arbetsdagar, sen helg. Underbart.


Soffan håller fast mig.

Jag stannar kvar hos mamma idag. Soffan släpper inte taget om mig. Dock fick jag tillåtelse att sköta om mitt hår. Så nu har jag majsolja i hela håret. Jag har hört att det ska vara bra, så varför inte prova liksom? Mitt svinto-hår kan ändå inte bli värre.

Nu är jag så trött att jag bara ska ligga och lata mig hela kvällen fram till klockan läggdags. Så, vi hörs imorgon. Sov gott sen.

Hårt igår.

Oj, oj. Det blev 'hårt' igår. Varför säger man så? Egentligen. Men i vilket fall som helst blev det bokstavligen hårt eftersom jag har blåmärken lite här och var. Ska man festa ska man göra det ordentligt. Enligt mig i alla fall.

Jag sitter fortfarande hos mamma och dilemmar (jag vet, ordet fanns inte, men nu finns det) om ifall jag ska åka hem till mina pojkar eller stanna kvar. Jag jobbar eftermiddag imorgon, så jag kan stanna kvar om jag vill. Och jag är väldigt, väldigt trött efter igår. Samtidigt längtar jag ändå efter grabbarna där hemma. Men det lutar mot att soffan här hos mamma kommer anfalla mig och hålla kvar mig. Vi får väl se.


Nu är det festilifest!

img026 (MMS)

Nu är det festilifest!


Brutet förtroende.

Varför? Varför, varför, varför? Hur kommer det sig att förtroende alltid bryts på något vis? Varför bryter man ett förtroende? Vill man inte vara en bra vän? -Varför är man då 'vän' med den andre? Hur kommer det sig att privata saker aldrig får förbli privata? Att anförtro sig till någon är svårt för mig, och när någon bryter detta blir jag väldigt djupt sårad och ledsen. Det tar lång tid för mig innan jag vågar anförtro mig åt någon. Men okej, jag är tjugofyra år och först nu har jag förstått att ordet 'privat' bara finns i ordlistan, i verkligheten existerar det inte. Jag mår bra av att kunna prata av mig i förtroende, men jag får nog sluta med att må bra på det sättet eftersom det privata aldrig stannar där. Varför är det så kul att involvera sig själv i andras liv och besvär? Har man inga själv, eller har man för många själv eller är det bara roligt att såra andra? Eller, kan det vara så att jag själv väljer fel vänner?

Jag har fått nog. Mitt förtroende kommer bli ännu svårare att få, från och med nu. Att bli sårad av en vän man litar på gör att jag aldrig kommer våga öppna mig för någon. Tack för detta. Verkligen detta jag behövde just nu.

Fredagsfräckis Nr 9.






En betydelsefull man i Sveriges riksdag hade under många år en kärleksaffär med en italiensk kvinna. Under en av deras hemliga möten avslöjade hon att hon blivit gravid. För att inte förstöra sitt goda rykte eller sabotera äktenskapet, gav han henne en stor summa pengar och bad henne föda barnet i Italien. Han lovade också att varje månad bidra med underhåll tills barnet fyllt arton.

När de stod på flygplatsen och tog farväl, frågade kvinnan:
- Hur ska jag kontakta dig när barnet är fött?
- Skicka ett vykort och skriv spagetti, så ska jag se till att ordna ett konto åt dig i Italien.
Efter nio månader möttes mannen av sin fru efter jobbet.
- Älskling, du har fått ett underligt vykort...
- Jaha du, det ska jag ta itu med.
Frun såg sin man läsa kortet, bli likblek i ansiktet och handlöst falla till marken.
Kortet löd: Spagetti, spagetti, spagetti. Två med köttbullar och en utan.

Rån.

Jag vrålmyser hos min mamma just nu, med henne och lillasyster. Vi ska snart in och fixa "Prinsessan och grodan". Jag vill så gärna se den. En riktig mysfredag. Fredagsmys. Underbart.

Dagen började väl sådär. Banken i Olofström rånades och bomber och automatvapen var tydligen inblandat. Angelikas pappa är kändis nu efter att ha trakasserats av tv4. Hon känner jag, honom känner jag! Bara så ni vet liksom. Har aldrig sett så många polisbilar på en och samma gång i lilla Olofström. De parkerade illa också.

Vi gick lite i affärer, och jag hittade lite nya kläder. Inte alls så att jag har råd med det, men det hände ändå. Ni vet hur det kan vara.

Men nu ska vi åka, fredagsfräckisen kommer senare.


HÄR kan ni läsa om rånet.

Fika med mamma och lillsyster. Så mysigt.

img023 (MMS)

Fika med mamma och lillsyster. Så mysigt.


Pust & stön.

Pust & stön. En dag fylld med bilåkning och gymnastiska övningar tar på krafterna. Först några timmar på kliniken, sedan i bilen till Eksjö för hot & våld och sedan åka hela vägen till mamma. Jag är bara sååå trött. Jag är tydligen alltid trött nu för tiden. Men jag är taggad inför imorgon, då mamma och jag ska titta på bil. Även om jag inte kommer kunna köpa den så är det ändå kul att titta. Spännande värre. Ska se om jag kan ta kort på lillasysters nya kissemisse ikväll, så ni också får se.

Bil & Kattungar.

Jag är så trött så jag vet inte var jag ska ta vägen. Men några rader kan jag la orka med. Imorgon åker jag till mamma. På fredag ska hon och jag fönstershoppa. Jag ska titta på bil, även om jag inte har råd, men för skojs skull. Skulle bilhandlaren få för sig att han är min pappa eller något annat och ger mig bilen, ja, då tackar man ju inte nej. Men hur stor är chansen liksom?

Lillasysters katt har fått kattunge. Det tåls att skrivas. Så imorgon kväll (efter all träningsvärk jag lär ha efter hotet och våldet) ska jag gosa sönder den lilla rackaren. Den heter Tiger. Jag har bestämt det. Lillasyster gillar inte när jag bestämmer vad hennes katter ska heta men eftersom mina namn är mycket bättre än hennes, så blir det ju faktiskt mina namnförslag som väger mest. -På tal om katter ska jag nu, före packfortsättningen, gå ut och leta upp min lilla ögonsten.


Fika hos Nina. Mumma

img017 (MMS)

Fika hos Nina. Mumma


Han.

Jag tänkte ge er ett konkret exempel på hur en konversation mellan mig och min moster kan se ut:

Jag: Du vet han.
Moster: Du menar han?
Jag: Ja, han som är med i den där serien.
Moster: Ja, precis. Han.
Jag: Vad heter han nu?
Moster: Ah, jag kommer snart på det.
Någon annan kommer in: Vem?
Jag & moster: HAN.

Hur svårt kan det va liksom?

Sjukling.

Så trött jag är. Och hostig. Och rasslig. Men jag krigar fortfarande med bakterierna, för imorgon ska jag vara frisk. Så det så. Basta liksom. Men jag ska gå och lägga mig i sängen igen. Sömn ska vara bra när man är sjuk har jag hört, så, så får det bli.

Hörs ikväll, hörrni.

En liten whisky i bakteriekriget är inte f...

img015 (MMS)

En liten whisky i bakteriekriget är inte fusk.


Sjuk, men aldrig feber.

Idag hostar jag och låter illa. Om vartannat fryser respektive svettas jag. Jag får aldrig feber men alla symptom som tyder på feber ändå. Det är ju himla bra att åka på en förkylning just nu. Imorgon blir jag hemma för att vila upp mig. På torsdag ska jag ju på utbildning och det är viktigt och därför måste detta släppa till dess. Dessutom har jag date med Nina på onsdag, så jag bara måste bli frisk. Jag har verkligen inte tid med detta.

Inatt fick jag inte luft. Jag vet inte om jag drömde eller om det var så men jag hade fullt med slem upp i halsen och luften kom inte igenom. Sån fruktansvärd känsla. Min hals känner sig ungefär som mina blommor antagligen gör. Uttorkade. Även om jag försöker dricka och äta mentol av olika slag så är jag fortfarande torr. Så himla jobbigt.

Men, nu ska jag lägga mig och vila i soffan. Skulle kunna ta en liten whisky för att döda alla bakterier. De säger ju att det hjälper, och whisky. Jag menar hallå? Varför inte liksom?


Pics.

Nu är vi hemma igen. Prosit leker för fullt med min nagelfil. Den är så himla rolig, säger han. Jag är trött, torr i ögon & hals och allmänt slö. Inte himla roligt, men lite vila ikväll så är man tipp-topp på jobbet imorgon. På torsdag ska jag på "hot & våld". Det är då jag ska lära mig att hota och slåss. Kanske inte riktigt, men ändå. Så, egentligen är det bara tre arbetsdagar denna vecka och utbildning på torsdag. Kanon ju.

Lite bilder från examenskalaset.

Ser ut som om jag har aningen problem.


Stora barn.


Seriöst.


Lillebror fixar.


Min äldsta lillasyster och far min.


Min äldsta lillebror och hans flickvän, Anna.


Fundersam...

Förvirrad och ur balans.

Ibland är jag förvirrad. Igår skrev jag inlägg i min gamla blogg. Inte för att lura er, nej bara för att jag är förvirrad. Men det är ju som vanligt liksom.

Nu sitter jag och väntar på mammastek. Alltså egentligen mammas stek, men mammastek säger man och det går fortare att skriva. Om man inte gör en lång utläggning om det vill säga. Mumma. Ikväll, om det inte blir för sent ska jag försöka ordna upp i alla kort jag har, så jag kan börja lägga ut lite. Jag vet att jag är dålig på det, och då blir bloggen inte riktigt bra heller. För tillfället mår jag inte så bra, och har inte gjort under en längre tid vilket resulterar i att bloggen tappat stinget en aning. Jag är medveten om detta faktum. Men när man inte är instabil och humöret aldrig når riktigt toppen är det svårt att fokusera på det roliga. Bloggen ska ju grunda sig i roligheter men jag är ledsen att den spårat lite. Det roliga kommer krypa fram snart igen, typ som små svampar. Jag lovar!



Varför inte ta ett smakprov på en skräckbild?


SRF.

Nu har jag äntligen vandrat runt på Sweden Rock Festival en liten sväng. Efter mycket jobb har jag inte haft möjlighet att hinna med att vara inne och kolla på band, tyvärr. Men att gå utanför och lyssna är alltid något. Träffade ju Jenna med. Min gamla barndomsvän. Så roligt, men lite för kort stund. Vi måste träffas någon gång, längre, och snacka alla gamla minnen och vad som hände sedan... Ja, ni vet.

Nu är jag trött och har hällt upp ett glas vin till mig själv, köpt en massa, massa godis och ska du kolla film. Det låter som en bra kväll för en humör-instabil och trött Anna.

Ja, som sagt har Prosit sin egna stil.

img008 (MMS)

Ja, som sagt har Prosit sin egna stil.


Dum och ännu dummare.

Ibland undrar jag hur jag tänker. I samband med att fotbolls-VM invigdes igår dansade massa afrikaner. De rörde sig rytmiskt och kroppen bara följde med musiken. Då säger jag att tänk om man hade haft sådan taktkänsla. Och tänk om man inte varit tondöv. Varför säger jag det? Och ännu värre. En kollega sa skrattande:

"Vi bara måste ut och dansa du och jag. Jag måste få se detta"
Vad svarar jag då?
"Ja, självklart. Jag headbangar till allt, det fungerar till allting."

Bra där, Anna.

Jag bara älskar när jag säger saker utan att tänka först. Så, nu ska jag visa alla att jag kan dansa. Utan både taktkänsla och sjunga med min underbara tondövhet.

Fredagsfräckisen via sms. En familj är sam...

Fredagsfräckisen via sms. En familj är samlad o sonen vill ställa en fråga... Pappa hur många typer av bröst finns det? Pappan svarar lite förvånad att det finns tre. I 20 års åldern har kvinnan bröst som Meloner runda å fasta, 30-40 är brösten som päron fina men lite hängiga, Efter 50 blir dom som lökar! Lökar? Undrar sonen. Ja när du ser dom får dom dig att gråta! Detta utlägg får modern o dottern att ilskna till... Varpå dottern frågar: Mamma vilka typer av Penisar finns det? Mamman ler och säjer: Det finns tre olika. I 20-års-åldern är en mans Penis som en ek. Ståtlig och hård. I 30-40årsåldern är den som en björk, flexibel, men pålitlig. Vid 50 blir den som en julgran. Julgran? Undrade dottern. Jajjamän, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration


Sweden rock ikväll? I alla fall imorgon.

Nu har jag jobbat igen. Kom hem för en stund sedan, och snart ska vi på studentfest, sedan styr vi kosan mot Blekinge, hem till mamma. Om det inte blir för sent kan jag kanske uppdatera lite då.

Annars har det liksom inte hänt något speciellt. Jobbet går jag ju, som ni redan vet, inte in på här på bloggen. Så jag har lite svårt att veta vad som skrivas skall. Ni kan ju säga vad ni vill veta annars. Just nu är bloggen mer som en Twitter känns det som. Och eftersom min Twitter ändå inte fungerar så, varför inte liksom?

Fredagsfräckis sen. Ciao.

Lite smått sådär.

Jag är hemma. Så ni vet liksom. Allting står bra till. Idag skall här packas väskor för att imorgon åker vi till mamma igen. Så mysigt. Och lite inom sweden rock ska det bli. Längtar.

Jag och telefonen blir bättre och bättre vänner för var dag som går. Det är najs. Idag tänkte jag att det är dags att läsa instruktionsboken så jag kan lära mig lite mer. Och göra i ordning här hemma så vi slipper det imorgon.

Ciao.

Ready for work. Jag ser skräckslagen ut me...

img002 (MMS)

Ready for work. Jag ser skräckslagen ut men det är bara för att jag inte riktigt kan med telefonen...


Äntligen.

Jag sitter vid mammas köksbord, dricker kaffe och käkar bullar. Mumma. Min nya telefon börjar sköta sig ganska bra. Efter många om och men har i nu börjat förstå varandra och ser på varandra med andra ögon. Det känns bra. Lillasyster var snabb och tog min gamla mobil. Men jag vann lite på det jag också för det minneskortet jag hade i den, fungerade inte i denna nya, men det minneskortet lillasyster hade i sin gamla, fungerade i min nya. Hängde ni med? I alla fall så har jag ju ett 8gb minne igen, i min nya telefon och lillasyster har också det i sin nya telefon. Kanon ju.

Nu ska jag dricka lite kaffe till, sen försöka reda ut mitt svintohår.

Lite olika.

Äntligen fungerar internet här hemma. Varför strular alltid alla tekniska ting för mig? Som idag, internet ville fungera först nu. Min nya telefon raderade alla mina nummer. Men, ett leende finns alltid inom mig när lillasyster är i farten. Så det så. Kom nyss hem till mamma efter att ha tittat på konsert som lillasyster var med i. Så duktig är hon.

Innan fikade jag med min Nina och snart är det läggdags för min del. Imorgon är det jobb som gäller men jag har njutit av min lediga dag idag. Så imorgon får vi se hur mycket jag hinner blogga men ska göra ett försök med nya telefonen. Nu när jag börjat lära mig den, känns det mycket bättre.

Ny telefon. Jabba.


Jag har förresten beställt en ny telefon. Eftersom min Ericsson antingen hänger sig, eller lägger på i örat på mina vänner eller hakar upp sig när sms skickas eller vägrar skicka sms är det dags att köpa ny känner jag. Dock älskar jag den jag har, men mitt "sociala" liv fungerar inte så bra när den strular... Håll tummarna för att denna är bra då.


Bilderna är snodda från ONOFF'S hemsida.


Underbart.

Alltså, jag vet inte hur länge jag suttit här och försökt ladda upp en endaste bild. Mobilt bredband, hell yeah. Så, förlåt, men ni får vänta tills imorgon på bilder från i lördags. Jag har verkligen försökt. Säkert.

Idag har jag A R B E T A T hela dagen. Så U N D E R B A R T. Halva dagen var dock utbildning i programmet de använder sig av, inte lika kul, men skönt att det är klart så jag kan börja använda datorerna själv och slippa springa efter alla andra och slösa deras tid på att de måste signera och det ena med det femte. Nu kan jag göra allt (inte riktigt, men nästan) själv. Härligt.

Kom nyss hem, eller ja, för lite mer än en timme sedan, och tänka sig. Tre nya handväskor gav mig följe hem. Underbara dag. Åkte in efter jobbet, med mitt presentkort mina underbara vänner givit mig. Jag är bara så nöjd.

Imorgon är jag ledig. Då ska jag fika med en väldigt älskad vän, sen ska jag bege mig till mamma. Det är det jag ska göra på min lediga dag. Underbart. Och på onsdag väntar jobb igen. Mamma har snabbare internet så förhoppningsvis ska det inte bli några problem med att ladda upp bilder där.

Nu (om jag fått bestämma): 2 & ½ män.
Nu: Jim's värld.

Jag vet inte hur många 'underbart' jag använt i detta inlägg. Säkerligen som ett missbruk, men jag har ärligt inte överdrivet. Jag menar vartenda 'underbart' jag skrivit. Sant.

Bästa kalaset ever.

Eftersom jag fortfarande inte kan bestämma mig för ifall jag fryser, eller svettas, har huvudvärk eller inte måste det ju varit en hellyckad fest igår. Min examensfest. Mina ögon är väldigt trötta idag. Jag vet inte om det beror på festen eller för att jag råkade hälla baby-olja i dem innan idag. Men tidigt i säng ikväll, för imorgon börjar jag äntligen jobba. Fantastico. Jag tycker inte mina bilder var särskilt bra ifrån igår, men jag ska ladda upp, lovar när jag väl orkar. Typ som imorgon kväll.

Nu ska jag leta upp en lånad film, sen slänga mig i soffan och kränga godis. Ciao.


Tack alla mina underbara vänner som kom igår. Utan er hade det ju varit dötråkigt. Tack för att Ni finns och gjorde min kväll igår.

Många blommor får man då examen är avklara...

dsc02053 (MMS)

Många blommor får man då examen är avklarad. Najs. Så fina är de.


Imorgon.

Den bästa dagen i mitt liv var faktiskt examensdagen. På riktigt. Men imorgon känns det som om examensdagen blir näst bäst. Förhoppningsvis. Tänk om jag har för höga förhoppningar inför morgondagens kalas och så går inget som man vill. Men egentligen, hur skulle det gå åt skogen när det är mina vänner som festar liksom? Helt omöjligt ju. Det kommer bli så fantastiskt bra, och kameran kommer gå på högvarv. Så ni kan få bild-uppdateringar sen. Åh, jag är så spänd. Tänker på imorgon hela tiden och vill att det ska vara idag. Men lägger mig tidigt så blir det imorgon ganska fort. Men först 'Så ska det låta'. Imorgon är det 'Melodikrysset' som gäller, det hinns alltid med.



Fredagsfräckis Nr 8.




Sjuksyster Bettan var ute med järntanterna på den sedvanliga golfrundan. Bettan fick en galen snedträff på 17e hålet och träffade en ung kille på 16e hålet. Hon ser honom falla ihop med händerna mellan benen. Hon rusar fram, full av skam.
-Snälla låt mig titta, jag är sjuksköterska.
-Nja, jag vet inte, säger killen lite förläget.
-Sjåpa dig inte, säger Bettan. Hon lägger hans armar åt sidan och öppnar hans gylf. När hon sticker in handen och börjar massera tittar hon på honom och frågar:
-Känns det bra?
Killen svarar illröd:
-Ja, men tummen gör fortfarande lika ont.



Härliga sommar.

Hej, hej bloggen. Nej, jag har inte glömt dig. Men när man blir behandlingspedagog får man ett mycket mer innehållsrikare liv. Okej, det startar kanske först när man börjar arbeta, men ändå. Förövrigt, ni i Skåne som läser min blogg, var snälla att hålla utkik efter eventuella jobb till mig i höst. Första, bästa tar jag. Lovar.

Idag har solen skinit hela dagen. Den som styr solen måste älska mig eftersom detta är enda veckan på hela sommaren som jag är ledig och det är sol hela tiden. Tänk om jag kan bli så brun och fin. Jag gör allt för detta faktum så dagen har spenderats utomhus från klockan nio i morse till fortfarande. Fast nu har jag fått på mig en tröja, vill liksom inte bränna mig för mycket.

Det är fredagsfräckis idag senare. Lovar att lägga ut en om en stund, när jag placerat mig i soffan.

Jag sitter och solar och målar tånaglarna....

dsc02049 (MMS)

Jag sitter och solar och målar tånaglarna. Livet är ganska bra ändå.


Kalas på lördag.

Jag tackar så hemskt mycket för alla Grattis-kommentarer. Jag ska svara, när jag orkar. Just nu har det varit mycket. Eller ja, jag och lillebror har solat halva dagen, men man behöver avkoppling ibland. Vi tvättade faktiskt samtidigt. Inte förhand, men ändå. Vi hängde upp förhand. Sedan åkte vi in till City Gross och handlade massvis med produkter till helgen. Produkter och produkter men snacks och juice i alla fall. Juicen är till för bålen. Faktiskt tur att pappa kommer redan på dagen så han kan hjälpa mig att blanda ihop att (ja, jag använder ofta ordet 'att' istället för 'det', tycker det låter coolare liksom). Jag och lillebror kom fram till att det faktiskt är ganska dyrt att ta examen...

Jag och min puss-katt.

(Ursäkta det stökiga golvet)


Lillebror stannade kvar hos mig. Jippie. N...

dsc02040 (MMS)

Lillebror stannade kvar hos mig. Jippie. Nu slipper jag vara ensam om dagarna. Så, alla som kommer till mitt kalas på lördag måste bete sig gudomligt mot honom.


Två överlyckliga (filosofie kandidat) beha...

dsc00364 (MMS)

Två överlyckliga (filosofie kandidat) behandlingspedagoger. Nu hem med släkten och käka massa mat och fira. Här är jag och min finaste Emmy!


Jag sitter i bilen på väg mot Växjö. T...

Jag sitter i bilen på väg mot Växjö. Till kyrkan. FÖR IDAG ÄR MIN EXAMENSDAG. Hipp hipp. Hopp hopp. Ska bli sååå skönt att detta är färdigt. Stolt över mig själv är jag. Tre år liksom. Wiehu. Vi hörs sen, snäckaor. Tjalalalalala.


Prosit envisas med att hjälpa till med tvä...

dsc02034 (MMS)

Prosit envisas med att hjälpa till med tvätten


Håret får sig en omgång nu. Men några kako...

dsc02032 (MMS)

Håret får sig en omgång nu. Men några kakor vet i katten om jag orkar med ikväll. Antingen slänger jag ihop att lite snabbt imorgon eller får de nöja sig med all världens sorters meloner. Så blir det kakor på lördag istället. Annars måste jag nämligen diska också innan läggdags. Så kanske imorgon medan alla andra äter. Pjuh, ta examen är faktiskt ganska jobbigt.


Tältet börjar bli färdigt...

dsc02030 (MMS)

Tältet börjar bli färdigt...


Förberedelserna inför imorgon har startat....

dsc02029 (MMS)

Förberedelserna inför imorgon har startat. Snart ska här bakas, färgas hår, bäras stolar & bord och sättas upp tält.


Sommar. Nervös? Struma? Examen.

God morgon. Först: Dagens viktigaste: Min nya kategori är 'sommar'. Alltså, hälsa sommaren välkommen, för har jag skrivit att det är sommar, på bloggen måste det ju bli sommar. Annars uppfyller jag alla kriterier en lögnare har. Det vill säga det enda kriteriet, ljuga.

Åh, nu sitter nerverna utanpå min kropp. Fråga mig inte varför. Jag tycker inte jag, psykiskt, känner någon oro inför examen. Det ska bara bli skönt. Men min kropp säger en annan sak. Ni vet, hjärtklappning, kronisk nervositet och liknande symptom. Det kan ju också vara min struma som visar överlevnadstecken. Innan hade jag struma. Sedan hade jag tydligen inte det. Sen var det en annan läkare som sa att jag hade det och den senaste läkaren tittade utanpå halsen och sa: 'Nej, det har du inte'. Men hur kan han veta det utan att ta prover? Det visar sig inte på halsen på alla. Och, om det är struma, vad ska jag säga till läkaren om jag ringer? 'Hej, jag tror jag har struma, vad tror du?' Hej, vissa av dina kollegor påstår att jag har struma, andra inte. Vad tror du? Varför ska jag tro på dig?' Ja, eller något. Hur lägger man fram det liksom?

Nu ska jag i alla fall bege mig ner mot Växjö för ett avslutande seminarium, på den sista kursen på denna utbildning. Sedan är jag behandlingspedagog. Fantastiskt.



Nej jag kunde inte bestämma mig för vilken rubrik jag skulle ha. Verkligen ett flum-inlägg.

RSS 2.0