Orättvist.

Näähäpp. Om jag skulle köra och jobba en liten stund i eftermiddag? Varför inte liksom? Det är ju lördag, klart man ska jobba då.

Jag är sååå törstig idag, men jag kan inte riktigt förstå det eftersom jag drack så mycket igår. Höhö. Så farligt var det faktiskt inte, men jag tycker ändå att det är orättvist att man aldrig kan få njuta av lite vin, utan att det slår tillbaka dagen efter. Fruktansvärt orättvist.

Ps, om det är någon som vet hur man får webcamen att fungera med windows7 på en liten samsung-laptop, så får ni gärna dela med er av denna kunskap. Jag fick hemladdat programmet 'snap' - och det är superkul men jag hittar ingen knapp för att ta kort med.

Fredagsfräckis Nr 13.




Tre män diskuterade vems kärring som var mest korkad. Den ena sa:
-Min kärring är så korkad att hon kom hem med fyra nya vinterdäck, och vi har inte ens en bil.
Den andre sa:
-Min kärring är så korkad att hon kom hem med två dyra datorspel, och vi har inte ens någon dator.
Den tredje säger:
-Min kärring slår allt. Hon är så jävla blåst att när hon och en väninna till henne skulle resa till Kreta, så köpte hon med sig ett paket kondomer. Men hon har ju för fan ingen kuk...

Ändrat åsikt.

...och i morse när jag vaknade förstod jag inte varför jag igår ogillade kollegans förslag om att åka hem efter jobbet, krypa under en filt och slänga på en bra film och käka popcorn. Nej, just då lät det mycket roligare med vin, men idag har jag ändrat åsikt. Undra varför.

Min dricka. Vad ska jag börja med? Ambival...

img140 (MMS)

Min dricka. Vad ska jag börja med? Ambivalent, javisst.


Och vin blev det ikväll. Ni får ursäkt, me...

img128 (MMS)

Och vin blev det ikväll. Ni får ursäkt, men fredagsfräckisen får vänta tills imorgon. jag har fullt upp med vin och Nina.


TT

Lillasysters lille spelevink.


Småland, here I come. Suck...

Ah. Nu ska jag strax bege mig mot Småland igen. Vill faktiskt inte. Vill bara vara kvar. Dels är jag trött och dels så trivs jag så oförskämt bra här nere. Men, men. Sånt är livet. Kanske jag får jobbet i Hässleholm och då kan jag bo här på heltid. Gött det vore. Men nu får jag la ta och packa mina saker och sätta mig i bilen. Jobb hela helgen, så så var det med den helgen. Men det är min sista. Gott det.

Hörs la imorgon, för ikväll kommer jag nog antagligen inte att orka skriva något.  See yaa.

Jag har en katt mellan benen.

img125 (MMS)

Jag har en katt mellan benen.


Hälsningar från Hässleholm. Mycket vacker ...

img121 (MMS)

Hälsningar från Hässleholm. Mycket vacker stad. Titta bara på deras konst. Först blev jag rädd men sen bara fascinerad. Intervjun gick bra, kändes det som. Många sökande så vi får väl se vad som händer. Mamma har bestämt att ta småvägarna hem. Mamma + jag + småvägar + Skåne = osäkert. Vi får helt enkelt se när, och OM, vi kommer hem igen.


Anställningsintervju idag.

Okej, idag gäller det. Anställningsintervjun i Hässleholm. Ni minns mitt bekymmer? -Att jag inte visste vilket av jobben jag sökt som ringt mig angående en anställningsintervju. Faktiskt av en logiska förklaring: jag hade sökt flera jobb, plus att hon som ringde inte gav mig hennes nummer. Okej, kanske mitt fel att jag inte frågade om det, men ändå.

Nu, idag, nu vet jag vart jag ska. De ringde i måndags för att bekräfta att det är idag som jag ska grillas, samtidigt passade jag på att be om adressen denna gång. Jag kan inget mer än säga att ibland måste man ha tur, men tur eller inte så finns det fortfarande inget som rubbat på mitt uttryck "Allt löser sig alltid på något vis". Det stämmer ju, det finns liksom ingen annan lösning. Min plan B hade varit att köra ner till Hässleholm och stå där och hoppas på att de ringer fem över elva och skylla på trafiken och då be om vägvisning. Men det slipper jag ju nu. I måndags var det en sten som föll från mitt hjärta.

Så, nu ska jag göra mig i ordning. Kan man ha randigt på en sådan intervju? Jag har i och för sej inte så mycket att välja på. Men nu måste jag först ha kaffe så jag vaknar någon gång. Tjingeling.

Life according to Anna.

Detta har jag lärt mig de senaste dagarna:

  • Det är supersvårt att klämma finnar när man har långa naglar.
  • Att folk runt omkring mig definierar mig som förvirrad.
  • Sen har jag lärt mig att jag glömt bort alla andra saker jag lärt mig. Aningen förvirrad, okej. Men nooog så irriterande.
Det var allt. Jag som tyckte jag lärt mig så mycket och skulle skriva ner allt, men se så snabbt det försvinner ur minnet. Vad ska man med minnet till egentligen? Om man ändå inte använder det menar jag.

Heeey, that´s me, the confused one.


Min dag.

Idag har jag köpt nytt nagellack. Ja, kan ni tänka er? Det är säkert en hel vecka sedan jag gjorde det sist. Idag var jag dessutom tvungen att göra det. För mitt blåa, som jag tänkte ha på anställningsintervjun imorgon, sa mamma var provocerande. 'Man ska inte ha sånt som sticker ut'. Så, nähäpp. Jag låter väl bli det då. Så nu har jag köpt ett ljusrosa. För allt hänger ju på nagellacket under en anställningsintervju liksom.

Efter nagellacks-inköpet åkte jag hem, målade naglarna och senare åkte jag till Olofströms ungdomsgård. Min kompis jobbar ju där, så tänkte att när jag ändå skjutsar in lillebror kan jag ju lika gärna gå in och säga hej till Kalle. Jag blev kvar i över två timmar.

Nu har magen fått lite pizza med kebab och jag är mätt och glad, så nu ska jag bara läsa på lite vad jobbet ifråga, som skall besökas imorgon, är för något. -Jag är aldrig ute i för sen tid. Bara sen.

Allmänt gnäll.

Pust, stön och allmänt gnäll. Idag har jag jobbat, umgåtts med släkten och sedan kört i två timmar till min mamma, under ett oroande humör då Prosit varit försvunnen. Jag var så rädd att han hoppat in i mosters nya husvagn och följt med till Göteborg, men äntligen, ÄNTLIGEN, har han kommit fram och är nu inne. Pjuh.

Jag tänkte lägga mig för en timme sedan, men min planläggning gick inte som planerat. Här sitter jag nu, med en kopp te, men funderar på att gå och lösa korsord tills jag somnar. Jag funderar också ibland på hur gammal jag egentligen är, med alla mina rutiner och vanor.

Imorgon ska jag uppdatera hur det är med min detektivbyrå angående vilket jobb jag ska till på torsdag och jag ska även berätta saker som jag lärt mig. Väldigt meningsfulla saker. Jag lovar.

Hej & Hå.

Hej, hopp. Jobbet väntar, sminket måste på och lite undanröj här hemma eftersom moster med familj kommer i eftermiddag. Så nu blir det lite stress. Hej & Hå.

-Gammal bild på mig och Emmy.


Mot Småland.

Då var det dags att bege sig mot Småland igen. Ifrån mamma. Trist tycker jag, jag trivs ju så bra här. Men, inget att göra åt. Jobbet väntar i eftermiddag och nu väntar vi på Prosit. När han kommer kör vi. Så nu ska datorn packas ner, så vi hörs lite senare.


Da' bomb - världens näst starkaste krydda?



Igår var dagen då jag smakade världens näst starkaste (enligt ryktet) krydda. Jag tänker inte göra om det men jag är stolt över att ha gjort det. 'Dö inte nyfiken' fick liksom en konkret innebörd. En liten droppe på ett chips bränner ungefär upp hela tungan och halva halsen. Läpparna var rätt heta de också. Men att tugga vitt bröd med ost och dricka vatten i en kvart efter gjorde susen. Jag lever, jag är människa. Nu vet jag i alla fall hur detta smakar.

Men, jag råder ingen till att göra det.

Veckans i-landsproblem.

Denna veckas i-landsproblem.
  • Hitta balsam i duschen. Efter en schamponering tar jag alltid balsam i håret. Så även denna gång. Jag tog fel och tog schampo igen. Efter tre upprepade schampo-behandlingar gav jag upp. Man skulle kunna tro att jag har för många flaskor i duschen. Tolka hur ni vill.
  • Veta vilket arbete jag ska till. Att lyckas missa vilket arbete som vill anställa mig är otroligt dumt. Jag kommer inte över detta faktum att jag inte frågade efter adress eller telefonnummer.
  • Struman. Jag är övertygad om att min struma inte alls är borta då jag har alla symptom på den. Skakningar, hög puls, hjärtat slår dubbelslag, tröttheten och andra symptom som inte är så trevliga att gå in på. Tack mina kollegor som tar hand om mig och ett blodprov är nu skickat för analys, så jag kan få svart på vitt ifall jag har struma igen eller inte. Om det inte är struma, kommer jag bli orolig.
  • Sladdar & Nycklar. Att slarva bort sladdar och nycklar är min specialitet. Jag kan knappt bärga mig till världen kommit så långt i utvecklingen att sladdar är dåtid och använda fingeravtryck för att låsa upp dörrar. Fingeravtrycken torde i alla fall vara svårare att slarva bort än nycklar.
  • Humörsvängningar. Hur kommer det sig att man ena minuten är hur glad som helst för att minuten senare antingen kasta saker omkring sig eller storböla?
  • Spolarvätskan i bilen är slut. Och jag är rädd för att fylla på den i fel behållare.


Klänning 150:-

Nu är det strax dags att bege sig till Sandra och Lenny på 25-årskalas. Kul, kul. Hittade en klänning idag på rean för 150 kronor. Den ska jag ha på mig. Vad säger ni? Är den fin eller inte?



Nu är det bara smink som saknas. Så, nu måste jag bege mig.

Snabba Cash.

Nu har vi anlänt till min mor. Denna vecka har inte fungerat bra för mig. Många små problem som hopat sig. I rent terapisyfte tänker jag dela med mig av alla mina  bekymmer för er imorgon.

Vi har precis kollat 'Snabba Cash'. Mycket bra film, men naturligtvis är boken bättre. Så är det ju liksom alltid. Men nu är det snart läggdags. Har en trött liten gosse bredvid mig i soffan och jag är inte mycket bättre jag. Kroppen är utpumpad på energi just nu, så läggdags är det här. Vi hörs imorgon med lite uppdateringar om alla i-landsproblem som hopar sig över mig just nu.

Natti.

Fredagsfräckis Nr 12.



En kvinna låg och solade på stranden. Plötsligt flög det upp en humla mellan benen på henne. Hon fick panik och sprang (så gott hon kunde) till en doktor. Hon berättade vad som hänt och doktorn svarade:

- Gå hem till din man och be honom smörja in snoppen i honung, låt honom försiktigt föra in den och locka ut humlan.

- Men doktorn, tyvärr så är jag singel.

- Jaha, då kanske jag kan hjälpa dig.
Så han hämta honung, smorde in sitt vapen och började sedan sakta föra in den. Det gick en stund, men så började han att öka takten mer och mer.

- Men vad gör du? skrek kvinnan. Du skulle ju ta det försiktigt.

- Jag har ändrat mig! Jag skjuter den jäveln istället!


Sluta tidigare?

God morgon.

Nu har jag på mig mina nya byxor och nya skor och är på väg ut genom dörren för att styra kosan (aka rosa faran) mot jobbet. Jag har skrivit önskemål om att få sluta redan klockan två idag om det finns möjlighet till detta. Så håll tummarna för det. Vi ska ner till mamma senare idag och D's mormor fyller år, så innan dess ska vi även hinna fika och lägga på oss lite extra kolhydrater.

Men nu måste jag verkligen göra i ordning det sista innan avfärd. Fredagsfräckis senare. Don't forget.

A6 & IKEA.

Och, nu ett litet natte-inlägg före sänggång (ligg). Nej, jag vet. Mina förklaringar för att slippa misstolkningar blir bara värre. Sovdags menar jag. Så, nu har vi rett ut det.

Idag har jag... GISSA. (Jobbat). Efter jobbet åkte vi till IKEA och A6. Så, nu är jag två par skor och två par byxor rikare. Från IKEA blev det lite lakan, doftljus och en fikus. Mest nöjd med fikusen är jag faktiskt.

Jag har idag även ringt runt för att ta reda på vad det är för anställningsintervju det är som jag ska på i nästa vecka. Utan framgång. Ingen vill prata med mig, så nytt försök i morgon. Jag lovar att lotsa er framåt i denna spännande deckare, eller vad ni nu vill kalla det.

Men nu: lite skönhetssömn för att gå till jobbet imorgon. Hörs efter drömmarnas land.

Ny dag, nya möjligheter.

God morgon solstrålar.

Än en dag på jobbet väntar. Ibland förstår jag mig inte på er läsare. Är jag inte tjatig? Jag bara jobbar ju. Men missförstå mig inte, jag är så glad för att ni stöttar mig och läser mina upprepande texter.

I eftermiddag, efter jobbet, då ska jag byta sängkläder och sedan ska jag bara lata mig. Hela eftermiddagen. Sen ska jag köpa mig fem stora påsar kinapuffar och kränga allihopa på en gång. Möjligtvis sparar jag någon till fredag kväll.

Hörs sen.

Ljuva sömn, som jag saknat dig.

Jo, men visst lever jag. Än. Men känner mig faktiskt rätt döende. Antingen är jag en himla klen 24-åring, eller så är det faktiskt jobbigt att jobba 06:45-21.30. Och där överdrev jag lite också. Fick faktiskt sluta en hel timme för tidigt. Men det var skönt. Nu ligger jag här och knappar på datorn. Men nu ska den stängas av. Är en dag imorgon också. Innehållande jobb, naturligtvis. Gör jag något annat än jobbar? Öh, svar: nej.

Natti!

Lång dag.

God morgon.

Ja, då börjar denna dag. Denna dag innebär jobb från klockan halv sju till halv tio ikväll. Vi är ont om folk på jobbet. Och eftersom jag inte har några barn att skylla på kom jag heller inte på någon bra ursäkt för att inte ställa upp. Därför hinns det icke med att blogga idag, om jag inte mot förmodan slänger in något under rasten. Det vill säga om jag kommer ihåg det. En natt med sammanlagt två timmars sömn är ju inte att hurra för...

Om jag inte kommit på var jag ska befinna mig på för anställningsintervju nästa torsdag så har jag planerat att sjunka till nivån att ringa runt på onsdag och fråga de olika jobben.  -Med andra ord lär de inte vilja anställa mig när jag inte ens håller reda på vilket jobb jag ska till. Kanon.

Glömt vilket jobb jag skulle till.

Kan man strula till det mer än jag? Ärligt, tror inte det. Först sladdarna, alla tre var ju borta. Två av tre är funna. Mina nycklar är ute på vift nu. Även att jag har ett stort gosedjur på dem för att detta inte skall ske. Men det hör ju till det normala för mig. Men nu. NU har jag ställt till det.

Jobbsökandet är i full fart och jag söker lite här och var. Idag ringde de från Hässleholm, tyckte att jag skulle komma på anställningsintervju. Spännande tyckte jag och blev helt extas. Vi bestämde dag och tid men allt gick så fort. Rösten från telefonen frågar lite snabbt om jag hittar dit, och jag svarar 'Klart jag gör, annars ringer jag'. Smart, Anna. Mycket smart. Det är ju bara det att jag tydligen sökt flera jobb i Hässleholm. Vilket av de var det? Och hur ska jag kunna ringa dem när de ringde från 'okänt nummer'?

Ska jag behöva ringa runt nu och fråga 'Hej, är det hos er jag ska på anställningsintervju'? -Låter ju himla seriöst. Ärligt, jag brukar ofta tycka om att umgås med mig själv. Jag har bra humor och samarbetsvillig, men just nu börjar jag faktiskt tröttna på mig själv.



Bra jobbat, Anna. Så jävla bra. Heja mig.

Det kom någon och ockuperade datorn när ja...

img096 (MMS)

Det kom någon och ockuperade datorn när jag tänkte slänga in ett blogg-inlägg som jag glömt att göra hela dagen. Vi har varit och hälsat på Alle & Mackan idag (vilka jag skulle tagit kort på som bevis, men som vanligt är jag tankspridd). Vi hade himla trevligt, kaffe och bullar lyckades jag tigga till mig. Alle körde till och med och köpte melitta-påsar eftersom de var slut. Det kallar jag bra vän. Dock har kaffet nu passerat alla organ och med det sagt menar jag att John Blund är på väg. Nu ska jag kela vidare med den stiliga killen på kortet ovan för att sedan somna in (inte så dramatiskt som det låter) och drömma om något kul. Hoppas jag. Natti.


Semester - lite löjligt tycker jag.

Vet ni, det tar faktiskt på krafterna att arbeta med kollegor som säger ordet 'semester' minst två gånger i varje mening, i princip hela dagen. Jag avskyr detta ord just nu. Jag är inte alls avundsjuk och jag ska njuta varenda dag på jobbet.

-Nej, jag är inte bitter.

Nu ska jag kolla lite på en film (dvs tills jag somnar) sedan ska jag vakna klockan fem igen. Heja. I just love it.

Surt.

Att sova ända fram till 11 är väl inte normalt, eller? Det var inte riktigt min planering, så allt jag planerat idag är borta från planeringen. Sur man blir. När ska jag hinna tvätta, diska, damma, dammsuga, skura golv och allt det andra himla roliga?

Massör, ja, tack.

Nu har jag kommit hem från grillpartyt. Trött som tusan är jag. Ibumetin, som för övrigt tydligen hjälper mot allt (förutom som lugnande när man kollar på skräckfilm), har dämpat smärtorna i axlar och rygg. Muskelknutorna är där men jag är mjukare, tror jag. I alla fall mer rörlig. Aningen. Men jag överväger starkt att anställa en massör.

Nu sitter jag och tittar på kanal fem där 'Handen som gungar vaggan'-filmen sänds. Thriller. Ensam. Smart. Nej. Därav min få-ordhet. När jag skriver nu, det är då jag inte vågar titta på TV:in. Jag liksom stakar mig fram. Men jag känner att detta inte blir bra, så nu ska datorn stängas av, Prosit läggas vid min sida och sedan ska vi mysa hela thrillern igenom. Om jag är vaken så länge, vill säga.

Snälla muskelknutor, dö!

Nu när jag fått sladden till datorn, ja, då börjar internet-sladden att sega sig. Det går inte fort för internet just nu. Men men, heja mobilt bredband.

Nu ska vi snart på grillparty. Men jag känner inte de som ska ha den, men de bjöd mig ändå. Måste vara för att jag ser så snäll ut. Eller? Nej, jag tror inte ens att de sätt mig. I vilket fall som så känner jag egentligen inte för detta. Känner mig halvt förlamad i skuldran och halva armen till höger. Illa. Muskelknutor överallt som varken D eller starka pojkar på jobbet reder ut. 'Det sitter en stor vid senan, vill inte trycka så hårt då'. - Fegisar. D hittade antagligen en förskjutning i ryggen på mig, vilket kan förklara alla knutor jag får om jag går snett eller nåt liksom.

Nåja, nu ska jag hoppa in i duschen efter en svettig dag på jobbet (varmt över allt) så jag inte luktar konstigt ikväll. Höres.



Semester hit & dit. Like I care liksom.

Visst blev det lite vått igår kväll. En flarra vin och några öl. Nej, jag var inte särskilt bra när jag kom hem, men jag repade mig innan jobbet. Och, jag fixade det passet också. Nu är jag hemma, ska strax lägga mig. Ska befinna mig i tjänsteuniform klockan 06.30 imorgon bitti.

Förresten så har två av tre sladdar visat sig. Min underbara mamma skickade mig datorsladden igår, så jag fick den idag. Underbart ju. När ordet 'semester' ekar i mitt huvud blandar jag ihop alla dagar. Jag trodde det var fredag igår, och därför inte skulle få den förrän på måndag. Antagligen blandar jag ihop dagarna som lite sympati tillsammans med personer som har semester. Själv arbetar jag hela sommaren, går av psyk 15e augusti och börjar nya jobbet den 16e. Jag är ingen vekling jag, inte. Semester är för veklingar.

Den andra sladden låg i lådan i köket, så nu är det bara sladden till systemkameran som fattas.


Tänk när jag hade mitt underbara långa hår. Det var tider, det...

Fredagsfräckis Nr 12.

En mamma och en pappa tog sin sexåriga son till en nudiststrand. När pojken promenerade längs stranden noterade han att några av kvinnorna hade större bröst än sin mamma och frågade varför det var så.
-Ju större bröst en person har desto dummare är personen, svarade mamman.
Pojken nöjde sig med det svaret och sprang ner för att leka i vattnet. Efter ett tag återvände han för att berätta att många av männen hade större snopp än hans pappa.
-Ju större den är, desto dummare är mannen, svarade mamman.
Pojken nöjde sig också med det svaret och sprang åter igen ner för att leka i vattnet. Efter en stund återvände han igen till sin mamma för att berätta om sin senaste upptäckt.
-Pappa pratar med den dummaste tjejen på stranden och ju längre han pratar, desto dummare blir han.



En äldre gentleman och hans nya unga nyblivna fru firade bröllopsnatten på hotell. Morgonen efter kom unga frun stapplandes ner för trapporna. Portieren undrade om hon behövde hjälp, men hon svarade:
-Han sa att han sparat i 60 år, och jag trodde det var pengar...

Idag har jag och Prosit planterat blommor....

img083 (MMS)

Idag har jag och Prosit planterat blommor. Det är ganska roligt när det är ens egna blommor och egna krukor. Det var jag och D och köpte innan idag. Han var på bra humör, jag fick med mig en väska hem. Det gillas starkt. Nu är jag på väg till Therese där det blir grillning ikväll med personalen från psyk. Första gången för mig, undra hur det kommer att sluta.


OH NO.

OH, I FORGOT THE SLADD TO MY COMPUTER AT MUM'S (ursäkta min felfria engelska). Jag har en halvtimme på mig innan min dator dör. Hur ska jag klara mig i helgen? Tur är väl att jag jobbar hela helgen, och att det går att blogga via sms. Visst, D har en dator här hemma, men eftersom vädret dundrar då & då stänger de av internet i huset bredvid, och då blir det genast lite knepigt. Kanske kära Robban kan hjälpa mig med att låna ut en sladd till mig. Håll tummarna. Nu förstår jag varför man ska ha ett extra batteri.

Nu ska jag skynda mig att hinna göra allt innan datorn dör, typ betala en räkning oh lite annat jox. Men räkna med sms-bloggning senare idag.



Hur kommer det sig att detta flum inte, aldrig, kan hålla reda på sina sladdar? Oförklarligt.

Got the job.

I´m burning up. Just nu sitter jag på nedervåningen eftersom det inte går att vistas där uppe på grund av värmen. Hur ska jag kunna sova i natt? Jag bara undrar liksom.

Supertrött efter en dag på jobbet för att komma hem och sedan in till Värnamo igen. Vi skulle tydligen köpa tändstift till min bil, eftersom det tydligen är de som behöver bytas eftersom den låter som en traktor. Hade tändstift ens med ljudet att göra? -Svar: Nej. Inte ett dugg.

Och vet ni? Jag har jobb fram till och med oktober, jag skrev under papperna idag. Antagligen ända fram till december, men det är inte helt hundra. Så grattis på mig. Inte på psyk utan på ett mer behandlings-inriktat ställe under en längre tid. En helt annan behandlings-metod att arbeta utefter och det ska bli så spännande. Grattis igen på mig. Nya erfarenheter, ja tack.

Nu ska jag snart lägga mig, hur trött som helst, men som om jag lyckas somna, men man kan ju försöka. Hörs imorgon. Då ska jag förövrigt ut och göra sta´n orolig en aning.

Mina sladdar?



Kan någon tänka ut var mina båda sladdar till mina två kameror
befinner sig? I alla fall en hade varit bra.


Work today.

God morgon världen.

Här sitter jag, i mammas kök. Ensam. Prosit är på upptäcktsfärd och resten av hushållet sover. Jag hittar inte mamma, så antagligen sover hon utomhus. Ja, det är så det går till här i Blekinge.

I eftermiddag ska jag arbeta ('arbeta' låter lite mer kraftfullt än löjliga 'jobba'). Det ska bli kul. Har ju varit ledig tre hela dagar nu. Men till helgen kommer jag befinna mig på la arbétos igen. Så dessa tre dagar är välförtjänta.

Nähepp, om man skulle gå och duscha, koka kaffe & börja packa? Så det är färdigt så det slipps att stressas senare. Förhoppningsvis hinner jag lägga in en rad till lite senare. Vi tittade ju på hus igår, och det måste ni få läsa mer om, eller hur?


Mina fötter är så svullna (antagligen på g...

img080 (MMS)

Mina fötter är så svullna (antagligen på grund av värmen) så här använder vi oss av groblad. Det ska tydligen vara bra samtidigt som fötterna skall ligga högt.


Blöt katt som älskar regn försöker bli torr.

img078 (MMS)

Blöt katt som älskar regn försöker bli torr.


Blöt katt som älskar regn.

img077 (MMS)

Blöt katt som älskar regn.


När min lillebror väl somnar, så somnar ha...

img071 (MMS)

När min lillebror väl somnar, så somnar han konstigt...


Idag har vi varit på stranden hela långa d...

img070 (MMS)

Idag har vi varit på stranden hela långa dagen. Vi är bruna, röda och vita, alla har vi olika nyanser. Och vet ni? Jag badade! (Det är berättigat ett utropstecken). Inte bara ända upp till ändan utan ända upp till naveln. Nu ligger jag i soffan. Datorn i andra delen av rummet eftersom internet inte fungerar ikväll heller. Aggressionsproblem? Jag? Vad snackar ni om? Nu ska jag öppna en öl, telepatisera med märklaren så att han ringer imorgon så vi kan komma och titta hus då, så kul det vore. Så håll tummarna nu, att han ringer menar jag. Resten av kvällen kommer bestå av fotboll (inte mitt val), kinapuffar (mitt val) och öl (gemensamt val).


Fredagsfräckis Nr 11.

Gårdagens fräckis kommer idag, som sagt.




Ellen och hennes man Bob gick i terapi efter 25 års äktenskap.
Vad var problemet? Och Ellen började passionerat, snörvlande, smärtsamt att dra fram alla problem, som de haft under deras 25-åriga äktenskap.
Om och om igen - hela visan: förnekande, brist på ömhet, tomhet, ensamhet, oälskad och oönskad - en oändlig lista på emotsedda behov, som hon saknat under äktenskapet!
Slutligen - efter oändliga upprepningar - avbröt terapeuten, gick runt skrivbordet och bad Ellen att stå upp. Kramade henne, knäppte upp blusen och bh:n - masserade brösten samtidigt som han kysste henne framför hennes man, som bara höjde på ögonbrynen.
Ellen tystnade, knäppte blusen och satte sig tyst ned - märkbart generad.
Terapeuten vände sig till Bob och sa:
-Detta är vad din fru behöver - 3 gånger i veckan! Klarar du det?
Bob tänkte efter - och svarade:
-Jag kan släppa av henne här måndagar och onsdagar, men fredagar spelar jag golf.

Stranden.

Datorn startade snällt i morse, fast att den flög genom halva rummet igår. Vilken tur, för jag har inte riktigt råd med att betala massa onödiga tusenlappar på en onödig händelse som jag dessutom själv råkat åstadkommit. Tur var det  också härom dagen när polisen var på alerten redan klockan kvart över sex, på en sjuttio-sträcka och jag: nyvaken förare som bara vill komma fram till jobbet. Turen var att de redan hade tagit en BMW och stod och snackade med föraren, upptagna med att skriva extra nollor till honom, än att titta på min rosa bil. (Spännande det blir imorgon, nu när jag skrutit om min tur hela tiden, vad för otur kommer hända då?)

Imorgon ska vi till stranden, mamma, D & jag. Kan ni tänka er? Jag vet inte hur många år sedan det var, som jag befann mig på stranden. Okej, förra året, i Danmark. Utan att bada naturligtvis. Men i Sverige minns jag knappt när jag senast befann mig vid en massa vatten, sand och hetta. Jag har aldrig riktigt gillat det. Det brukar blåsa på sådana ställen också. Men faktiskt, så ser jag fram emot imorgon. Det ska bli... Spännande. Förhoppningsvis, lite brunare också. Annars blir jag sur, för det är ju det jag är ute efter. Med hjälp av olja, sol, och vatten borde huden dra åt sig lite färg.

Efter att nu huttat iväg datorn all världe...

Efter att nu huttat iväg datorn all världens väg, ända bort till schotta hejjtii (vilket förövrigt inte var mitt smartaste drag) eftersom internet vägrar responsa mig, sitter jag här nu med ångest. Dels på grund av att det då inte blir någon fredagsfräckis och dels för all text i mitt tidigare inlägg försvann. Alltihopa. Superkul. Nej. Aningen ångest för att datorn flög iväg så långt men ändå bara aningen. Innerst inne känns det gott åt den, om jag ska vara ärlig. Jag orkar inte ta i tu med den just ikväll heller så håll tummarna så att den vaknar imorgon. Ni får fredagsfräckisen imorgon istället. Är det okej, eller? - Som om ni ens har något val. Hörs imorgon när jag sovit ilskan av mig. Nattinatt nu.


Weather God, thank you.

Jag tänker inte ens skriva om denna dag. Då blir det bara en mening. Jobbat, sovit & ätit kinapuffar. Så har min dag  nämligen sett ut. Jag kommer bli vansinnig på mig själv i morgon bitti när jag upptäcker att mackorna inte brett sig själva i kylskåpet, men vad stör det mig nu? -Nada. Jag är expert på att skjuta upp problem.

Imorgon däremot, imooorgon. Då drar vi ner till mamma. Ska mysa hela helgen, och tänka sig: 29 grader varmt på lördag. Eftersom en annan jobbade förra helgen så är detta helt rättvist. Väderguden, thank's for this!

Nu ska jag gå och sova igen. Kroppen hänger inte riktigt med mitt fartfyllda liv. Okej, 'fartfyllda' var kanske att ta i, men någon anledning måste jag ju ha som förklaring till varför jag är trött, eller?

Färdigt.

Äntligen kan man gå på golvet i sovrummet. Alla väskor och IKEA-påsar med kläder är nu tömda och byrålådorna fulla. Verkligen betoning på 'äntligen'. Det var inte många kläder kvar i byrån. Allt är tvättat men vem plockar in i lådorna? Inte D. Inte Prosit. Inte jag. Det är ju inte det roligaste som finns.

Jag trodde jag bytt med en kollega så jag skulle kunna jobba kvällen idag, men så blev det inte. Så jag har befunnit mig på jobbet sedan halv sju i morse. Om ni undrar liksom. Och jag fick en sån överraskning och positiv nyhet idag, men ingenting är säkert så det får ni veta lite längre fram i tiden.

Nu ska jag käka mina kinapuffar och eventuellt lite ost & kex. En sån där mysig hemma-kväll. Det gillar Prosit också. Just ost är han ju bara sååå förtjust i.

Fika hos Nina. Jag gillar mina vänner. De ...

img068 (MMS)

Fika hos Nina. Jag gillar mina vänner. De bjuder liksom alltid mig på fika.


Slappis-kväll.

Nu har här grillats, ätits, hängts tvätt och städats. Jag som inte skulle lyfta ett finger idag. Nåja, skönt att det är över. Nu degar jag i soffan med mina dagliga kinapuffar samtidigt som jag har zappat mellan 'Svenska Hollywood-fruar' och 'Room service'. Go kväll med andra ord. Imorgon är det Nina som kommer att få stå ut med mig, och på kvällen befinner jag mig på psyk. (Förtydligande: Inte på grund av Nina. Det är, som alltid, där jag jobbar). Så, nu vet ni var ni har mig.

(Jag tänkte faktiskt lägga in bilder idag, men jag hittar varken sladden till den vanliga kameran eller till symstemisen.)

Grillat var det här, ja. Med tzatziki och ...

img067 (MMS)

Grillat var det här, ja. Med tzatziki och fetaost. Potatisarna var 'sourcream'. Mycket lyckat.


Titta Cissis och Bennys söting.

img063 (MMS)

Titta Cissis och Bennys söting.


Nu sitter jag hos Cissi. Och jag lovar, de...

img057 (MMS)

Nu sitter jag hos Cissi. Och jag lovar, detta är tusen gånger bättre än att stå hemma och diska.


Ledig dag.

Eftersom jag är ledig idag, jobbat hela helgen och går på imorgon igen, har jag kommit fram till att jag inte behöver lyfta ett finger (förutom då jag använder tangentbordet) idag. Hittills har jag inte gjort något vettigt mer än ändrat till en ny mejl-adress, vidarebefordrat alla mail från min gamla och fixat msn. Nu efter en skön svalkande dusch funderar jag på att åka iväg och hälsa på Cissi. Jag trivs ju inte (som ni säkert förstått vid det här laget) med att vara ensam. Så sällskap är aldrig fel. Imorgon är det Nina som gäller före jobbet och sedan får vi se var veckan för oss.

Prosit och jag har ätit lax idag. Men eftersom Prosit inte är en riktig katt, eller i alla fall lever han inte upp till det generella kattbeteendet, så var ju lax inte särskilt gott, enligt hans mening. Men jag älskade det.

Jag tog ju massa kort i veckan när syster och c/o var med, men varför är det så svårt att bara få tummen ur och lägga in de på datorn? Jag skaaa fööörsöka ikväääll. Hur seg jag än må vara.

Prosit vill ha syskon.

Oj. En dag utan bloggande (igår). Det ni. Det har bara hänt en gång innan. Det var så här att mamma och resten av gänget var här, åkte hem på förmiddagen, jag passade då på att sola och sedan var det helt plötsligt dags för jobb. Kom hem runt halv elva-elva eftersom jag körde inom Benny och Cissi för att titta på deras nya tillskott. En så söööt liten vovve. När jag berättade detta för Prosit blev han helt exalterad och ville så gärna ha ett (citat): "hundsyskon". Så, nu jobbar jag och Prosit på att få pappa med på dessa idéer. Jag blev så kär i det lilla livet.

Idag har min dag även den bestått av work, men imorgon är jag ledig. Och, förresten, i min matveckodagbok jag skrev innan så kan ni lägga till pizza på söndagen också.

Kan man motstå en sån här godings önskemål?


Fredagsmys.

Nu sitter vi tjejer i soffan och myser. D är på firmafest och Prosit ligger i trappen på hans trappsteg och drömmer vilt. Idag skulle vi fönstershoppa. Ja, jag behöver inte säga hur det slutade. Ni vet. Plus att ni (antar jag) sett bilden nedan. Tja, vad ska man säga?

Jag hade velat lägga mig nu, men  jag har en sambo som skall hem inatt också. Men klockan är redan över elva, så jag ska nog klara att hålla ögonen öppna en stund till i alla fall.

Just nu tittar vi på film 'It's complicated' Den är faktiskt inte superbra. Lite mysigt sådär, men lite mer dramatik hade inte skadat. Nåja, back to the movie. See you later.

Fredagsfräckis Nr 10.



En gång hamnade en kvinnlig hjärncell av misstag i en mans huvud. Hon tittade sig nervöst omkring, men allt var tyst och tomt.

-Hallå, ropade hon, men fick inget svar.

Nu började den kvinnliga hjärncellen känna sig alldeles övergiven och efter att ha virrat runt en stund till skrek hon av all kraft:
-Hallå, är det någon här?!
Då hördes en väldigt svag röst långt nerifrån:
-Vi är här nere!

Vi är på badplatsen. Jag har badat. Jo det...

img056 (MMS)

Vi är på badplatsen. Jag har badat. Jo det är sant. Bägge fötterna till och med. Alla tio tår.


Vi skulle fönstershoppa...

img050 (MMS)

Vi skulle fönstershoppa...


Min mat-vecko-dagbok.

Idag är en sådan där dag då jag inte kommer på vad jag ska skriva. Sånt ät lite frustrerande. Jag hade i och för sig en stund innan idag då jag tänkte över mina matvanor. Intressant va? Det här med pizza. De säger ju att det är aningen onyttigt. Hur onyttig är jag då? I söndags köpte vi pizza för att vi inte orkade laga någon mat. Det blev över till lunch på måndagen. I tisdags fick min kollega den ultimata idén att köpa pizza som middag. Onsdag hade jag ett uppehåll. Idag blev det helt plötsligt Mc'Donalds. Tänka sig. Och det ryktas om eventuell pizza på lördag, när vi jobbar. Alltså, jag har/kommer att äta pizza fem dagar av sju. Jag gillar det. Jag tror jag skulle kunna leva på pizza. Hur stor är chansen att man tröttnar liksom? Man kan ju ha olika mat-raser på varje pizza. Hur bra som helst ju.

Imorgon är jag ledig. Jag ska spendera hela dagen med mamma, Mia, Elin & Lillasyster. Funderar på att spendera hela lönen också eftersom det är rea inne i sta'n. Men jag har (som alltid) beslutsångest. Ska jag sola? Eller ska jag unna mig något nytt? Det är den stora frågan.

RSS 2.0