Sommar imorgon då.

Imorgon är det juni, och då blir det sommar. Det har jag bestämt.

Ångest. Eller inte. Jo. Eller.

Nu, ett sådant där seriöst inlägg. Eftersom ibland behöver man (jag) skriva av sig (mig). Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Men det här med examen. Det ska bli så underbart skönt att slippa plugga mer. Slippa denna asociala levnadsstil jag har då största delen av mina dagar spenderas hemma med plugg medan alla andra är ute och tjänar pengar. Jag vill också jobba. Nu. Jag har sådan tur att sommaren är säkrad. Kommer bli fantastiskt. Just nu känner jag det som 'Ge mig jobb, jag jobbar mer än gärna 24x7. Hela tiden, bara ge mig'. Det är det enda jag vill.

Men. Nu måste jag också ta mig i kragen och fixa ett jobb till hösten. Ångesten kryper över mig när jag inte riktigt vet om jag har jobb då eller inte. Jag vill så gärna, och egentligen är jag nästan säker på att jag har ett jobb då men jag måste ju börja söka nu. Var ska jag söka? Vad ska jag söka? Hur långt behöver man flytta? Behöver man flytta? Om jag behöver flytta måste jag hitta någonstans att bo. Ja, det är mycket nu, många frågor som cirkulerar i mitt huvud. Ibland, men bara ibland, önskar jag att man kunde få en liten blick in i hur framtiden kommer se ut.


2.

2 dagar kvar till examen.


Blä för tandläkare.

Vilken tur att jag har min blogg. Jag hade helt glömt bort det här med tanden. Jag har liksom inte ont och så loggade jag in här och tänker 'Visst, fan. Tanden. Ring tandläkaren'. Jag avskyr tandläkare. Jag tycker de skulle passat bättre på en verkstad med alla sina verktyg. Jag är ingen bil med motor liksom. Men jag sa klart och tydligt att jag inte alls har ont, så det är ingen fara med mig. 'Ta alla akutfall först och mig när eller OM ni hinner', så jag slapp åka in idag i alla fall (jag är expert på att skjuta upp problem). Nu ska jag med andra ord leta upp min tandläkares nummer. Jag vet att det börjar på 0454 eftersom det är hemma hos mamma. Nästa fråga: När ska jag hinna åka dit? Ja, ja. Det löser sig. Om inte, så får jag ringa på morgonen och få en akuttid i Värnamo. Men som om jag orkar åka dit på morgonen liksom. Skulle inte tro det.

Tanden gick sönder.

För en halvtimme sedan gick min tand sönder. Flera stycken (tre) flisor ramlade bort. Så ifall någon frågar mig ifall jag haft hål i tänderna kan jag nu mera svara: JA.

3.

3 dagar kvar till examen.


Så är'e.

Jag impulsåkte till Nina igår. Det var inte alls meningen och D sa att jag egentligen inte skulle det eftersom här måste städas. Då måste jag bara fråga: Vem är uppe först? Vem ligger och sover? Ha, ha, ha? Just det. Uppenbarligen är jag vaken först, så nu ska jag slänga in en tvätt. Blir jag förlåten då, tro?

En sista drink, irish är aldrig fel.

dsc02023 (MMS)

En sista drink, irish är aldrig fel.


Jag slutade städa och hamnade hos Nina med...

dsc02022 (MMS)

Jag slutade städa och hamnade hos Nina med ett glas vin i handen istället. Najs.


Musik?

Jag har inte alls kul. Och jag har absolut inget att säga. - Ja, som ni förstår så städar jag. Till
städning behöver man musik, och jag har städat så länge nu att mina låtar är uttjatade.

Har Ni några tips på bra låtar?

4.

4 dagar kvar till examen.




Nu Melodikrysset.

Tvätt vs. Film.

Nu har jag tömt tvättstället och burit upp alla kläder. Så det blir enklare att tvätta vidare imorgon liksom. Men min rygg gillade inte detta till fullo och D jobbar så honom kunde jag inte utnyttja, tyvärr. Tanken föll mig in att be Prosit, men jag la inte ner någon energi på det. Kändes inte som att det skulle leda någonstans.

Så. Nu sitter jag här, med en katt i fönstret och funderar (nej jag sitter inte i fönstret, katten) på om jag ska lägga in all tvätt i byrålådorna eller sätta igång (jo jag skrev 'på' istället för 'igång' först, men alla bara misstolkar då) en bra film och gå och lägga mig. Det lutar ganska mycket åt filmen faktiskt.

Mot kylskåpet skall mina ben få styra mig nu. Anna är hungrig. Lite salami så här på kvällen är ju aldrig fel, eller?

Han har sin egen stil, den lilla älsklingen.


Solduschen.

Solduschen gick förresten bra. Har glömt dokumentera detta. Inte så superstor skillnad, men ändå skillnad. Jag blev i alla fall inte svart. Jag tänkte ta en bild imorgon och lägga ut men vet inte om det syns så bra på bilderna. Jag mitt klantarsle glömde naturligtvis systemkameran hos mamma. Tur jag tar examen på onsdag då, så jag får tillbaka den ganska snart. Chaalalalala *visslar* (Fick jag det sagt också.) Men ska kolla igenom mina bilder ifall jag har någon anständig bild som kan visas bland folk och jämföras med. Imorgon ska jag göra detta alltså.

Fredagsfräckis.





Lärarinnan:
-Nämn några mänskliga organ som vi har två av.
-Ögon, öron, lungor, svarar barnen.
-Pitten! svarar Kalle.
-Men Kalle, det har ni pojkar inte två av.
-Jo, min pappa har det. En liten som han pinkar med och en stor som han borstar mammas tänder med.

Fika är obligatoriskt när jag och Emmy umgås.

dsc02020 (MMS)

Fika är obligatoriskt när jag och Emmy umgås.


5.

5 dagar kvar till examen.








Glöm inte fredagsfräckisen senare idag.

Anna Bergendahl.

Jag har inte gillat låten från första början. Melodifestivallåten, som vann här i Sverige.  Hon Anna, ni vet. Fin text, men varför inte göra något svängigt av det? Nu åkte den ut, precis som jag förespådde. Eller ja, jag förespådde inte att hon skulle åka ut redan i delfinalerna eller vad de heter, men jag trodde det skulle bli magplask av låten i själva tävlingen.

Mina åsikter angående melodifestivalen:

  • Skippa deltävlingarna. Annars hinner vi hjärntvättas med låtar för att lära oss tycka om en viss låt. Får övriga Europa det kanske? Nej. Där är det första intrycket av låten som gäller varför är det inte så i Sverige då? (Jo, jag vet, SVT tjänar inga pengar på det i så fall.)
  • Ta med bra låtar. Vi behöver inte en massa rap när vi vet att större delen av befolkningen inte röstar dem till final, lägg in en riktigt bra så det blir lite mer konkurrens mellan låtarna.
  • Skippa jurryn. Den hjälper ju ingenting. Folkets röst skall det vara.

Soldusch idag då.

Idag är det dagen då jag ska prova solduscha för första gången. Jag peelade mig igår kväll och tog ansiktet en gång till nu på morgonen. Len som en bebis är jag nu. Hoppas nu att det inte går likadant för mig som det gjorde för Ross i Vänner. Har ni sett det klippet? Herregud säger jag bara. Tanken bakom den här handlingen är att vara fin till examen. Men det kan naturligtvis bli precis tvärtom också. Så, nu får ni i uppgift att hålla tummarna. Allihopa. Okej?

Aha.

När jag och lillebror åkte bil mötte vi två mopedister.

Jag: Åh, vilka är det? Känner du dem?
Lillebror: Ingen aning, nej.
Jag: Men de pekade ju. Varför gjorde de det annars?
Lillebror: Kan vara för att du har en knall-rosa bil.

OK.

Studentutsläpp.

Nu har vi tittat på utsläppet i Olofström. Sådan nostalgi alltså, och en sådan lycka att se deras lättnad över att gymnasiet är över. Jag går här hemma nu och nynnar på "Vem vill gå i ettan nu? Iiingen, iiingen".



Lillasyster hade ont i fötterna så lillebror (hennes storebror) fick ställa upp som packåsna. Så här  stod lillasyster hela tiden:






Min söta lillasyster.

6.

6 dagar kvar till examen.

Peeling - what?

Jaha. Emmy har dragit in mig i något som jag inte riktigt vet vad det är. Eller jo, jag vet vad det är, men inte alla delar. Låt mig förklara. Hon har bestämt (märk att jag skyller allt på Emmy) att vi ska 'solduscha' imorgon. Jag vet inte ens om det heter så. Men vi ska klä av oss, ställa oss någonstans och få en dusch på en minut och därefter ska vi vara solbrända. Eller solbruna kanske det heter. Intressant det här. Men i alla fall, Emmy har febrilt försökt förklara för mig vad peeling är. Jag har kommit så långt att jag fattar att edt är något man skrubbar kroppen med, som man ska göra innan denna behandling börjar. Vad fan peelar man sig med? Hallå, jag fattar ingenting, och jag vågar inte fråga Emmy mer, för då kommer hon tro att jag är trögare än trögast och dessutom tror jag att vi tjejer ska veta vad det är. Men inte jag. Någon annan som vet?

Grattis mamma.

För det är ingen vanlig dag för det är världens bästa mammas födelsedag. Hipp, hipp, HURRA. Grattis min finaste mamma. Nej, jag försöker inte skaffa mig fiender. Jag vet att ett flertal kvinnor är mammor, ganska många faktiskt, men min mamma är världens bästa. Det bara är så. Men hon är så bra, så alla ni andra mammor är säkert superbra ändå.

Så, om en stund ska jag bege mig hemåt, med ratten riktad mot Olofström för att fira henne. Det är även studentutsläpp där så vi ska titta på det (hon är ju deras lärare). Sedan ska jag kidnappa henne, för vi har världens bästa present till henne.

Kinapuffar vs. Banana Chips.

Kinapuffar

vs.

Banana Chips.

 

 

Enkelt, Kinapuffar övervinner allt.

Min kväll består av mig och Kinapuffarna. D får äta bananerna.


7.


7 dagar kvar till examen.
Har glömt att säga det.

Allmänt idag.

Äntligen hemma efter en dag på psyket. Som vanligt, där jag jobbar. Missförstånd sker lätt (särskilt när det gäller mig) därför är jag noga med tydligheten. För att inte tala om alla missförstånd som uppkommer i en bloggvärld. Vad man än skriver missförstås det alltid av någon. Ironi passar tydligen inte alla.

Jag trodde vi skulle hämta vårt tält idag, men det hade svärfar redan gjort. Kanon ju, då får jag mer tid över till att svara på era kommentarer. Jag är ganska seg av mig, ungefär som ett tuggummi. Och på tal om tuggummi så råkade jag svälja mitt innan idag.

Kollega: Vad är det?
Jag (med en outgrundlig min): Mitt tuggummi...
Kollega: ?
Jag: Det bara försvann. Det sitter här i strupen. Jag känner det.
Kollega: Svalde du det?
Jag: Ja, det bara åkte ner.
Kollega: Du är ju som ett barn!

Schysst. Inte kunde väl jag hjälpa att det halkade ner i halsen på mig. Det bara blev så. Nu oroar jag mig för att jag ska få ont i magen. Men inte än i alla fall. Kanske kan jag ta kål på den myten i så fall. Heja mig.

Förklarande.

Nu så.

Nu är tältet inhandlat, hämtas imorgon. Så skönt..

Era kommentarer angående min ambivalens inför examen har varit så roliga att läsa. Vissa säger dock att jag inte har något att oroa mig över eftersom jag har jobb i sommar och till hösten kommer det garanterat finnas jobb. Jag håller fullständigt med. Egentligen är jag inte så orolig för jobb. Min filosofi går ut på att allt löser sig alltid på något vis. Det som skapar oro, eller jag vill helst inte kalla det oro. Nervositet är nog det exakta ordet jag söker är att inte veta vad man hamnar. Nervositet blandat med förväntan och spänning. Det ska bli hur kul som helst att få börja jobba igen, på riktigt. Var ju ett tag sedan nu.

Såklart tuffingen fixar framtiden.

(Gamla bilder, men fortfarande jag)


Jippie!

Åh. Jag har suttit paralyserad ett tag här. Jag är med på blogg's förstasidan (blogg.se) angående min examen. Som om det inte vore nog med mitt dagliga tjat om min examen här, som borde ge er skavsår i ögonen, så finns jag även där också. Jag tackar Karin för detta, särskilt eftersom jag fått så fina kommentarer på grund av publiceringen. Så himla fina och stöttande. Ikväll lovar jag att svara på dessa. Vi ska strax åka och köpa partytält, inför examen såklart. Men ikväll ska jag (innan Desperate Housewives börjar, vill säga) svara på alla, och gotta mig i era läsvärda kommentarer.

En liten extra förklaring om mina känslor i det inlägget kommer också att läggas ut. Vissa kommentarer vill jag bara försvara lite, så inga missförstånd uppstår. Jag gillar inte missförstånd.

Sorry Emmy, jag skiter i vårt skolarbete ikväll, jag kommer inte kunna koncentrera mig. Men du förstår det, det vet jag.

Uupps, nu gick min sambo. Om jag ska med och handla tält får jag nog skynda mig ut nu. Men vi hörs sen.

Ciao.


Behandlingspedagog, beviset på tre års slit inom universitetets väggar.

God morgon snyggingar.

Humöret är på topp. Nedräkningen är ju i full gång. 8 dagar och ungefär två timmar kvar, sedan kan jag kalla mig behandlingspedagog. Namnet i sig ser ju lite flashigt ut, om jag får säga det själv. Lite finare, men med namnet menar jag inte att vi är lite finare. Titeln jag kan kalla mig själv är ett resultat på tre års slit inom universitetets väggar, och DET är jag stolt över. Så det så.

Nu ska jag dra ner till Växjö, träffa underbara Emmy, dricka mängder med kaffe och på vägen tid ska jag samla på mig så mycket energi och motivation som bara går, för att göra bra ifrån mig, det här näst sista liksom.

Inget akutläge.

Det blev inget 'akuten' idag. De kom överens med D att han skulle ringa vårdcentralen imorgon istället. Och skönt är väl det, så jag slipper missa 'A secret life of an american teenager'. Nej, jag tänker inte alls på mig själv.

Fy vad skönt att vara färdig med den sista uppgiften före examen. Tänk att jag faktiskt lyckats gå igenom tre år på en utbildning jag velat gå sedan början av gymnasiet: Pedagogik med inriktning mot ungdoms- och missbrukarvård. Med risk för att bli tjatig om detta de närmsta nio dagarna. Men det är tillåtet. Det är faktiskt det.

Imorgon beger jag mig till Växjö för föreläsning och diskussion. Så där hittar ni mig då. Och nu är förberedelserna i full gång inför examenskalaset. Det kommer bli ett hejdundrande kalas, och bilder skall plåtas. Wiiieeehuuu.

Skola var det imorgon, ja (inget fel på te...

dsc02018 (MMS)

Skola var det imorgon, ja (inget fel på tempus här inte). Det betyder att jag får måla naglarna. Det kan jag ju inte när jag jobbar eftersom på sjukhus får man inte ha fina nagellacksfärger. Det medför aningen HANDikapp för mig då jag älskar sådant. Men det vet ni väl redan. Men, skola imorgon = nagellack.


Har ni undrat var jag tagit vägen? Jag ha...

Har ni undrat var jag tagit vägen? Jag har ju jobbat hela dagen. Så klart. D sitter i telefonkö till akuten. Han slog i handen förra veckan på jobbet så den svullnade upp, och nu kan han inte använda fingret för det är så stort. Så, så ser tydligen min kväll ut. En kväll på akuten. Nej, det är faktiskt inte säkert. Men kanske. Om inte så kommer jag gå igenom mitt och Emmys färdiga arbete. Gott, det sista arbetet före examen liksom. DET SISTA. Det ni. Fan vad vi är bra. Faktiskt. 9 dagar kvar nu. Men, jag lovar er att uppdatera er om var jag befinner mig sen. Blir det akuten kan jag ju känna mig som hemma egentligen. Känns som om jag nästan redan bor på sjukhuset. Men, examen om 9 dagar var det, ja.


Öh-öhu.

Kan ni tänka er? Kan ni förstå känslan? Tre år har min inkomst (skuld) utbetalats av CSN. Nu under sommaren får Landstinget stå för min ekonomi, men hur blir det sen? I höst? Hallå?! Jag är färdig med skolan om 10 dagar. Känslan är underbart skön och frihet står på schemat samtidigt är känslan blandad med en nypa panik och ångest för vad som komma skall. Alltså, min känsla består av frihet, lättnad, panik, ångest. Hur går det ihop sig? Hur mår man då? Egentligen. Glad, ledsen? Åh, herre Gud, jag tar examen. Om tio dagar. Hjälp mig, please.

Titta. Har ni sett sådana här förut? Så ro...

dsc02013 (MMS)

Titta. Har ni sett sådana här förut? Så roliga. Kulkorv. Verkligen kul korv tycker jag.


10 dagar kvar.

Det var inte alls kul i öltältet igår. Antingen börjar jag bli gammal eller är alla som jag känner väldigt sena, i mitt tycke. Vi kom runt elva och det enda mina ögon kunde se var gamla gubbar och gummor i öltältet. Hur kul är det på en skala? Så, nej. Vi begav oss hemåt för att lösa korsord istället. Okej, jag är gammal. Nu ska vi snart åka och handla, sedan äta lite och sen beger vi oss mot Småland igen. Imorgon är det jobb som gäller. Jag trodde först att det skulle vara en C-tur, det vill säga kvällstur, men jag har en känsla av att jag bytte den turen mot en A-tur (dag-tur). Måste kolla detta så jag vet ifall jag behöver mat med mig eller inte.

10 dagar kvar till examen.

Vi hamnade nyss i Mjällby med sällskapsspe...

dsc02012 (MMS)

Vi hamnade nyss i Mjällby med sällskapsspel. Kul kul. Ikväll blir det öltältet med Angelika och Andreas.


Snabba ryck.

Mamma håller på att laga stek. Gott. Och hon är nog snart färdig också så datorn bör flyttas från köksbordet. Jag tror hon menar det med sitt kroppsspråk och sina pikar ibland. Därför tänker jag nu flytta på datorn, för att jag säkert ska få mat.

Måste ju också berätta att vi varit på marknaden innan idag, och det blir nog öltältet ikväll istället för igår. Angelika och hennes 'någonting' skulle komma hit sen. Jag funderar på att åka till henne istället. Men nu är köttet på bordet. Jag uppdaterar er sen.

Ciao.

Vi tittar på motorcyklar. Inget annat.

dsc02011 (MMS)

Vi tittar på motorcyklar. Inget annat.


Mina frågor igen.

Jag har några frågor som jag funderat på. Kan ni hjälpa mig?

 

  • Om man är blind från födseln, hur ser deras drömmar ut?
  • Hur beskriver man för en som varit blind från födseln, en färg?
  • När människor drabbas av minnesförlust, så stor att de inte ens minns sitt eget liv, hur kommer det sig att de nästan aldrig glömmer språket?
  • Om man tappar smaken, försvinner luktsinnet också då?
  • En rädd get, en rädd björn men hur formulerar man det när det gäller får, lejon, rådjur? Ett får, ett r*** får?

 

Ja. Det är det jag funderar på för tillfället. Jag kommer ständigt på olika funderingar som aldrig stillar mitt sinne. Så fler sådana här inlägg kommer säkerligen.

 


Beslutsångest.

Hej hej.


Jag vet. Inte många inlägg idag inte. Jag började jobba halv sju i morse, var kvar till fyra, åkte hem, packade och åkte vidare till mamman min. Så nu sitter vi i mammas soffan och tittar på "Familjen är värre". Ganska rolig faktiskt. Det är marknad här hemma hos mamma och jag funderar på att gå till öltältet för att se ifall folk jag känner sedan förr är där. Men jag vet inte. Egentligen är Holje marknad inget att hänga i granen, men det hade  varit roligt att träffa klasskamrater och gamla vänner. Men jag är så ambivalent. Vi får se var jag hamnar. Risken är stor att jag blir kvar i mammas sköna soffa.


Fredagsfräckis Nr 7.

 

Idag blir det två stycken blondinskämt. Hoppas ni gillar dem. Blondin- och norrmänsskämt brukar faktiskt kunna vara roliga. Ibland. De här är riktigt bra faktiskt. Jag gillar dem starkt. Läs och enjoy.

 

Nr 1.

Vad är det för likhet mellan en ikeamöbel och en blondin?

Så fort du kommer hem trillar benen isär och du upptäcker att det fattas några skruvar.

 

Nr 2.

Hur får du lättast en blondin att bryta näsbenet?

Vifta med kuken under ett glasbord.


För att jämföra med mina anteckningar i fö...

dsc02000 (MMS)

För att jämföra med mina anteckningar i förra inlägget så såg Emmys block ut så här. Jag skrev 'Emmy' uppe i kanten med en pil mot gubben. Då förstorade hon långfingret på gubben. Schysst.


Så här fina anteckningar blev det idag på ...

dsc01998 (MMS)

Så här fina anteckningar blev det idag på ena föreläsningen.


Åska blir pizza.

Det åskar här hemma. Jag veeet, fruktansvärt. Och jag har hört att man inte ska laga mat då. Jag ser inte logiken i det, men jag är glad i alla fall för nu väntar jag på pizza. Mums.

Snart är det slut.

God morgon.

Äntligen blev kaffet färdigt. Det betyder att jag också snart kan bli färdig. Inte trött, utan tvärtom. Pigg och glad. Ska, om ca en timme, åka till skolan. Så Växjö är destinationen idag. Min lilla rosa fara tackar för alla komplimanger hon fick igår. Stolt blev hon och lovar att köra mig hela vägen till Växjö och hem där ifrån. Om jag tankar henne. Bara för det så kommer jag på att D lämnade nog inte tankkortet kvar hemma idag. Typical. Då får jag ringa honom och hoppas på att han har tid att lämna det till mig innan jag åker.

Nåja, ikväll ska jag lägga lite mer tid på era fina kommentarer och svara er. Jag har varit urkass på detta. Men nu så, och sen ska jag, eller nej, sen måste jag plugga lite grann. Det sista nu. 13 dagar kvar till examen. Fantastiskt.

Nu är jag och rosapärlan på jobbet. Tog do...

dsc01997 (MMS)

Nu är jag och rosapärlan på jobbet. Tog dock kortet hemma, tänkte skriva då, men jag är aningen tankspridd. Dags att stämpla in. Ciao.


Utekatterna fick lite mat av mig. Hur kund...

dsc01996 (MMS)

Utekatterna fick lite mat av mig. Hur kunde jag neka dem när den ena antagligen ska ha bebbar och den ena (den svarta) är Prosit's bästa vän. Och hungriga var dem. Sötisar. Tänk om alla kunde bott inne hos oss...


Sommar!

Nu sitter jag ute i den underbara solen, i bara T-shirt. Tänkte plugga lite grann innan jobbet. Utomhus. Helt fantastiskt. Vågar jag snart ändra till 'sommar-kategorin'? Tänk om vädret håller i sig. Jag funderar helt ärligt på att byta ut jeansen mot kjol. Vad sägs om det? Dessutom tror jag att ena utekatten är med bebbar. Hur underbart är inte det då? En sån där liten kulmage har hon fått. Jag bara måste skriva 'hihi'. Det är precis så jag känner. Underbara dag, ta aldrig slut.


Åska.

God morgon mina solstrålar.

Idag ska jag jobba. I eftermiddag/kväll närmare bestämt. Kul kul. Så jag tyckte jag skulle få lite sovmorgon. Det tyckte inte D. Han ringde och väckte mig för han skulle kanske till Jönköping lite senare och behövde kläder. Så jag ska köra bort med dem till hans jobb sen. Före elva. Och, det ska jag väl hinna med.

Ja, här kommer förklaringen till det HÄR. Det är inte så att jag är datornörd, men internet vill inte fungera på stora datorn. Jag försökte och försökte men icke. På alla möjliga vis. Tills Sara kom in och sa att de dragit ut sladden inne i stora huset (dit vårt trådlösa internet behöver anslutas, eller nåt) för det ska åska. Jag ryser bara jag hör det ordet. Åska. Burr. Tur jag befinner mig på ett sjukhus sen. Jag vet inte varför, men det känns tryggare. Kanske jag borde dra ut sladden till D's dator. Om jag inte vill att hela den går sänder. Min kan jag ju använda utan sladdar så den är det ingen fara med. Tack för det mobila bredbandet.


Nej, jag är ingen datornörd. Förklaring ko...

dsc01994 (MMS)

Nej, jag är ingen datornörd. Förklaring kommer strax.


Skolan snart slut.

Jag lovar att svara på era kommentarer, men ursäktar att det tar sån tid. Så fort jag sätter mig ner blir jag trött. Och nu ska vi tydligen göra mat. Skolan gick bra, rosa faran skötte sig galant och det är bara fyra (tror jag) skoldagar kvar innan vi är färdiga. För evigt. Förstår ni känslan? Helt svordom underbart. Tänk att komma hem från jobbet UTAN att behöva tänka på vad som måste skrivas och läsas. Detta kommer ju bli semester för mig. Tre år har jag slitit och nu är det snart över. Så fantastiskt.

Nähä, nu var det mat-dags ja. Hej hej.

Minnen från förra sommaren.

 


Två saker samtidigt.

Nu ska jag börja göra mig färdig så jag kan åka ner till Stockholm. Nej. Växjö. Har Ni samma problem som jag? När Ni lyssnar på musik eller om någon pratar med Er samtidigt som ni skriver något? Winnerbäck sjöng precis Stockholm, och då skrev jag naturligtvis Stockholm. Irriterande. Nåja, vi kan väl höras senare, eller vad säger Ni?

Nu är det dags att fixa lite och sedan ta rosa faran och köra brumbrum till VÄXJÖ.

Bajj.

Det här med tid.

Äntligen har jag en gnutta tid att sätta mig ner vid datorn och skriva ett litet inlägg. Nej, nej, jag är inte sjuk men föreläsningen nu på förmiddagen är inställd, om jag inte minns fel, vilket ger mig lite extra tid. Och tur är väl det eftersom klockan ringde sju men jag gick upp långt efter det. Men i eftermiddag kommer jag befinna mig i Växjö.

Efter jobbet igår drog jag och D en snabbis till Ullared för att fixa lite smått och gått som vi behövde. Exempelvis en ny Desperate Housewives-box (D tjatade så himla mycket), en flytväst (jag åker aldrig båt utan flytväst), smink, ja och sen var det lite saker till min examensfest med. Det var enda dagen igår kände vi som vi skulle hinna till Ullared innan skolan är över. Det är aningen pressat nu med tid. Men det där ordspråket: Man får ta sig tid, är det jag försöker leva efter för tillfället.

Jag älskar att blogga och den senaste tiden har det fått skjutas åt sidan. Denna vecka är nog den värsta, men jag hoppas på tio gånger mer tid nästa vecka.

Nu ska jag ringa min Angelika eftersom jag inte hann svara innan. Vännerna är viktiga.

Kaffe, och min morgon är perfekt.

dsc01990 (MMS)

Kaffe, och min morgon är perfekt.


Titta vem som stod och betade på vägen hem...

dsc01986 (MMS)

Titta vem som stod och betade på vägen hem. Älgen heter Pubert. Älskar att leka fotomodell. Ser ni den på bilden? Ursäkta min fantastiska upplösning på mobilkameran.


Lite Burger King efter Ullared är ju inte ...

dsc01980 (MMS)

Lite Burger King efter Ullared är ju inte helt fel. Nu bär det snart, efter kaffet, hemåt till vår saknade Prosit.


Lite Ullared så här efter jobbet är aldrig...

dsc01979 (MMS)

Lite Ullared så här efter jobbet är aldrig fel.


Wipe out nu, Wallander sen. Go' kväll. Imo...

dsc01978 (MMS)

Wipe out nu, Wallander sen. Go' kväll. Imorgon jobb. Najs.


Har alla bloggtorka ibland, eller bara jag?

Hej hej, hemskt mycket hej.

Har vi inte alla våra dagar när vi inte riktigt har orken till att blogga eller är det bara jag? Det har varit så mycket denna helg med jobb och så vidare. Jag är heller inte riktigt smart eftersom jag inte tänker efter när jag säger att 'visst, sätt in mig på den tiden med' utan att tänka på att det var enda dagen på den veckan jag var ledig. Det vill säga nu på onsdag. Nej, jag är längre inte ledig då, utan jag jobbar. Men heej, pengar, money, pengar.

Sedan vill jag tala om för er att det är omöjligt att somna när man slutar jobba halv tio på kvällen och skall börja igen halv sju. Omöjligt är ordet. Så inatt har jag inte sovit mycket, en timme sammanlagt kanske. Så, ni kan nog tänka er hur trött jag är. Helt slut. Ska upp och hoppa klockan fem imorgon igen för att halv sju befinna mig på psyk. Därför funderar jag på att lägga mig klockan åtta ikväll. Eller är det för tidigt? Vi får se.

Jag tänkte att jag skriver en 'kom-ihåg-lista' på vad som hänt som jag sedan skall uppdatera er med.
  • Kalaset i torsdags.
  • Den snabba visiten hos Benny och Cissi.
Ja, om jag ska vara ärlig så är det bara de två 'extra-sakerna' jag hunnit med, förutom att jobba. Pluggat har jag också. Det kanske ändå inte är så kul att läsa om i och för sig.

Jag har dock fått reda på att ett akvarium för sjöhästar, det minsta, kostar ca 15000 riksdaler. Nej, det är inte en nolla för mycket där inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta med min nuvarande ekonomi.



God morgonen. Jag lever på jobbet för ti...

God morgonen. Jag lever på jobbet för tillfället. Därför det inte blev något inlägg igår. Bättre och utförligare förklaring kan ni få sen om ni vill. Om två minuter börjar jag så vi får höras i eftermiddag, okej?


Fredagsfräckis Nr 6.



Jag höll på att glömma bort vår Fredagsfräckis. Det är ju faktiskt inte bra gjort. Jag har en förklaring: kopparslagare. - Slå upp det så förstår ni. Här är den i alla fall:


Mannen hade varit hos läkaren och fått ett stolpiller. Läkaren hade hjälpt honom med att sticka upp det första. På kvällen skulle frun hjälpa mannen med ett nytt piller. Hon la sin ena hand på hans axlar och förde in pillret med den andra handens pekfinger. Precis när det var klart gav mannen i från sig ett jättevrål.

-Gjorde det så ont? undrade frun.
-Nej, men jag kom att tänka på när läkaren hjälpte mig tidigare idag. Han hade båda händerna på mina axlar!


Om ni undrar vad jag sysslar med så är det...

dsc01974 (MMS)

Om ni undrar vad jag sysslar med så är det detta här. Pluggeri. Det blev sent igår kväll. Klockan tre var vi hemma. Alldeles för sent om ni frågar mig. Men nu ska här pluggas, städas, promenadas och ätas. På återseende.


Bjuden på middag.

Jag fick ett sms idag på jobbet. Det stod: Sugen på bli lite uppassad ikväll? Tänk att min telefon säger så himla snälla saker till mig. Självklart blir jag sugen på det. Så, jag är bjuden på middag ikväll. Tänka sig att jag hinner med det. Nej, sakta i backarna. Det är inte D som bjuder. Han är tydligen ute och spelar golf. När kommer du hem, frågade jag (via sms). Tillbaka fick jag: Vet inte. Kanon älskling. Hoppas du inte glömt att vi ska bort sen. Tänk vilken charm han lägger ner på att formulera sina sms. Jag hoppas jag messade precis när han skulle slå, så att han missade.

För övrigt kommer min nya drog, gällande huvudvärk, bli Ibumetin. Jag tog en sådan från landstinget idag, och kan ni tänka er? Värken är borta. Äntligen, efter tre dagars ofokuserat arbete. Äntligen.

Men, vi hörs sen, nu måste jag göra mig iordning.

God morgon mina vänner. Vaknade vid fyra ...

God morgon mina vänner. Vaknade vid fyra idag har inte kunnat somna om. Ska strax gå och makea mig sen fara iväg till joppet. -Det är så jag låter idag. Täppt i näsan men det släpper nog snart. Prosit är redan ute och roar sig. Jag dricker lite Treo och hoppas på att det ska hjälpa idag. Fick ett tips av Jenny går om Treo och Alvedon. Ska prova det om inte denna lilla kur hjälper sen. Tur jag ändå jobbar på ett sjukhus. De har ju de allra flesta mediciner där. Var det många som kalasade igår då? Jag menar, de flesta, förutom jag och några få till, är ju lediga idag. Grattis lillasyster på namnsdagen förresten. Vi hörs lite senare idag beroende hur dags jag kommer ifrån jobbet. Ciao. Ps, ursäkta ifall all text nu blev ihoptryckt då jag inte vet hur man delar in texten i stycken via sms.


Hjärnskakning vs. Förkylning.

Det blir inte många inlägg idag. Min huvudvärk från igår ger sig inte. Jag har försökt brotta ner den med diverse tabletter så som Treo och Alvedon. Kaffe har även gjort en stark insats, men icke. Antingen sitter det i sedan igår eller ligger det en förkylning och lurar. Tre ord: Jag har inte tid. Ser Ni? Helt förvirrad är jag. Det är ju fyra ord. Nåja, nu ska jag huttra vidare under en filt med en kopp te och bara ligga. Imorgon är det arbete igen. Och jo, inbjudningarna är snart färdiga.

Klart slut.

Skriv sagor.

Ja, jag tycker det är tidigt i alla fall. Nu ska jag strax bege mig av till jobbet, därför lite ont om inlägg på dagen, fler på kvällen. Jag tycker inte man ska blogga på arbetstid. Haha, klart jag tycker man ska. Kalla mig för feg svensk eller något annat om ni så vill. Men vi har faktiskt ganska mycket att göra, så jag tror inte ens jag skulle hunnit. Men jag lovar att skriva när jag stämplat ut.

God morgon på er! Skriv gärna en saga eller två för mig i kommentarerna, så har jag något kul att läsa när jag kommer hem. Thank's.

'Lätt hjärnskakning'.

Både D och EMMY påstår att jag har fått en 'lätt hjärnskaking' efter min skallning av taket imorse. 'Att döma av dina symptom' säger de. Illamående, ihållande huvudvärk, koncentrationssvårigheter och trötthet är tydligen sådana symptom. Men efter en dusch nu så mår jag lite bättre. Ska fortsätta kvällen med sysselsättning i form av att skriva inbjudningar och Desperate Housewives. Det hade varit gott med ost och kex ikväll...

D's dator är sönder...

dsc01972 (MMS)

D's dator är sönder...


Prosit har hittat en igelkott. Ingen fara,...

dsc01971 (MMS)

Prosit har hittat en igelkott. Ingen fara, jag räddade Prosit i tid, mot hans vilja. Nu är han inne och gnäller för att han inte får leka med sin nyfunna vän.


Struma hit och struma dit.

Men Guuud så trötte jag är. Har bara suttit i skolan men om jag lägger mig nu, så somnar jag. Ett enkelt konstaterande. Ibland leker jag med tanken att åka till den där farbror doktorn igen och kolla min struma. Den är ju så konstig. Vissa läkare säger att jag har det, andra inte. Den senaste sa att jag inte hade det. Därför har jag trott på det. Men så trött jag blir nu, av ingenting, så verkar det som om jag i alla fall har den. Det torde ju inte skada att kolla i alla fall. Men hallå. Doktorn. Nej usch och fy. Det tåls att fundera på.

Jag tror att jag ska gå och ta en tupplur nu i alla fall. Mitt liv känns för tillfället som om det vore under kontroll och därför förtjänar jag det. Eller lägger jag mig och läser. Vi får se.

Vi hörs senare, babes.

Vilken morgon. Redan.

Vilken tur att jag har er läsare. Ni måste vara magiska. Följande har min morgon sett ut: Vaknar. Känner med foten utanför täcket. Iiiskallt i vårat sovrum. Därför ligger jag kvar en si så där halvtimme innan jag förmår mig att befinna mig utanför täcket. När jag ligger där funderar jag över vilka kläder jag ska ha. Kommer jag på det? Nej. Så när jag väl reser mig upp, springer runt som en annan huttrande kanin hittar jag några byxor, böjer mig snabbt ner och drar hela huvudet i snétaket. Inte PANG utan DÅNKDÅNKDÅNK. Vi har som sagt snétak. Kul. Sur och tjurig går jag ner, snubblar på en katt och blir ovän med denne.

Jag sätter mig, tar en Treo som min huvudvärk kräver, loggar in på bloggen och, nämen, så fina kommentarer jag möts av. Nu mår jag redan bättre. Jag höll på att få tillbaka det sura humöret när jag nu skrev ner allt, men era kommentarer är uppskattade. Och, jag lovar, jag ska bli bättre på att svara. Vad sägs om ikväll, om jag inte hinner nu på morgonen?

Nu måste koffein intagas och smink till ansiktet, en kam genom håret, förbereda lite mat inför skolan och förhoppningsvis hinner jag svara på lite kommentarer.
Sedan drar jag till skolan igen. Ciao.

PS Varför fungerar inte knapparna i mitt skrivfält där man justerar ifall man vill ha texten höger, vänster i mitten, från sida till sida? Alla de andra knapparna fungerar.

Natti.

Pjuh. Äntligen har jag hunnit sätta mig ner i soffan. Skolan varade till tre, sen satt jag i och för sej i bilen lite mer än en timme. Hemma hann vi skriva inköpslista, sedan körde vi direkt till Reftele, hämtade ut böcker till mig, köpte gasol till D, körde hem varorna, fortsatte in till Värnamo till Mekonomen, sen Mc Donalds, sen City Gross sen hem. Jag säger det igen: Pjuh. Nu sitter jag här, färdig med det lilla som hunnits pluggat idag och ska mysa en liten stund före läggdags.

Ursäktar ni min antagligen kommande dåliga uppdatering om ni ser mitt schema den följande veckan?

Imorgon: Skola.
Onsdag: Jobb.
Torsdag: Jobb.
Fredag: Ledig.
Lördag: Jobb.
Söndag: Jobb.
Måndag: Jobb.
Tisdag: Skola.
Onsdag: Ledig.
Torsdag: Skola.
Fredag: Jobb.

Jag ska göra mitt bästa, men mestadels blir det nog telefon-blogg-inlägg. Annars måste jag dra ner på sömnen för att starta datorn, och det kan ni glömma. Min sömn är viktig. - Det var faktiskt inte ironi. Jag älskar min sömn när den fungerar. Okej?

Glömde det mest obligatoriska ju i förra i...

dsc01967 (MMS)

Glömde det mest obligatoriska ju i förra inlägget. Emmy. Fast hon är inte inhandlad, jag äger ju henne redan.


Det obligatoriska till skolan är under kon...

dsc01966 (MMS)

Det obligatoriska till skolan är under kontroll.


Så där halvvaket flum.

Ett snabbt litet morgoninlägg hinner jag med. Jag menar Ni är ju Ni. Klart jag hinner det för Er skull. Inget fjäsk här inte. Nu är jag makead, påklädd, koffeinrik och redo för dagen. Den rosa faran kommer jag styra mot Växjö, och förhoppningsvis tar den mig hela vägen dit och hem. Inget fel på den, men det kan ju alltid uppkomma. Styrningen slutar fungera, gasen hänger sig eller att jag glömt tanka den. Man vet ju liksom aldrig. Om ni förövrigt är intresserad av en rosa golf kan ni få veta att den snart ska säljas. Bra annons Anna, bra. Först rabblar jag upp flera problem, men för att förtydliga så menar jag bilar i allmänhet. Tekniska ting går aldrig att lita på.

Jag laddar upp en liten bild på mitt nagellack, har nämligen inte fått väck allt överflödigt nagellack ännu. En sak jag måste öva på, att inte slabba så mycket med nagellacket.

 

God morgon.


Förvandling på en kväll.

Nu har jag målat naglarna och färgat håret. Ja,  lite så där impulsivt, precis som jag är. Inte en så dramatisk förändring som det låter, utan en mer utjämnande hårfärg och naglarna blev grymt snygga. Men ni får se dem imorgon när jag tagit bort allt överflödigt nagellack. Det vill säga om jag hinner innan skolan, annars har jag antagligen pillar bort allt nagellack under föreläsningen. Jo, jag har en sådan ovana. I alla fall grundade jag med vitt nagellack och sen la jag på mitt nya turkosa nagellack som min underbara moster skickade till mig. Och nej, tro inte att det är ett vanligt turkost inte. Nej, detta lurar ögat. Först ser man inte att det är turkost och så vinklar man fingrarna lite så är de helt plötsligt, i nytt ljus, superturkost. Det ni. Ingen har en bättre moster än jag. Färgen lurar till och med min web-camera (för det är ju så supersvårt) så naglarna ser bara vita ut. Men ska som sagt se om jag lyckas med en bättre bild imorgon.

Nåja, sov sött sen sötpotatisar. Är det förresten någon som vet ifall man spelar in en video med telefonen, kan man då skicka den till bloggen?

Korsögon.

Kass uppdatering idag. Nästan ingen alls. Eller ja, ni kan ju få välja: Kassa inlägg, eller ingen uppdatering. Jag har suttit och läst hela, hela dagen idag. Mina ögon går i kors, jag luktar illa, jag har inte skrivit mina inbjudningar, sminket från igår sitter kvar, godispåsen har stått för nära mig hela dagen, så ingen middag för mig inte. Jag är och ser fullständigt bedrövlig ut. That´s life, my friends.

Nu tänker jag gå och duscha. Funderar på att göra något kul med håret men har inte bestämt mig än. Vi får la se. Om jag inte somnar i duschen kanske vi hörs senare. Om jag somnar i duschen drunknar jag antagligen och då ses hörs vi inte alls mer. Men förhoppningsvis orkar jag hålla ögonen öppna och näsan utanför vattenstrålen.

Krångligt, det här med bokstavligen.

Igår gav D mig foten. Bokstavligen. Eller nästan bokstavligen. Men det lät kul. Det korrekta torde vara att han gav mig skon, men det är inte lika roligt. För han gav inte mig skon heller. Han lyckades slå till mig med skon. Så vi tyckte att 'han gav mig foten' var mycket roligare. Jag tänkte mest ifall ni ville veta liksom.

Nu blev det inte kul längre. Men vi tyckte det då. Nu är det mest löjligt ser jag. Fast ändå lite roligt. Jo, jag är faktiskt lite trött känner jag.

I bilen.

I bilen på väg till Mullsjö igår:

D: Denna skivan har du gjort va?
Jag: Ja... (kort paus) Från naturen till materiellt ting.
D [suckar]: Jo, men det var ju precis så jag menade.

Jag är så himla rolig ibland.

Titta vilken liten filur jag hittade i min...

dsc00153 (MMS)

Titta vilken liten filur jag hittade i min lur. Det var längesedan. Så himla go' vår lille kille är, eller hur?


Vårt lördagsgodis. Så himla underbart.

dsc01955 (MMS)

Vårt lördagsgodis. Så himla underbart.


Lördagskväll.

Coca-Cola, ost, kex, godis, 'Virus i bataljonen', myskläder och soffa. Världens bästa lördagskväll alltså. Prosit var överlycklig när vi kom hem efter vår tripp till Mullsjö och har ätit både godis och ost. Coca-Cola har han inte lärt sig dricka ännu. Men han ser ganska rolig ut när han luktar på det.

Vi är nu i Mullsjö och hälsar på. Kenzo tj...

dsc01954 (MMS)

Vi är nu i Mullsjö och hälsar på. Kenzo tjatar om att få vara med i bloggen så, här posear D och Kenzo.


Mullsjö nästa.

Hej tjolahopp.

Nu drar vi till Mullsjö för en snabbvisit och spana in Alles och Mackans
nya hus. Spännande värre. Sedan hittar ni mig under böckerna igen.


Alle & Mackan, vi måste tanka och handla godis inför ikväll,
kör snart, men så ni vet ungefär när vi kommer. See yaa.

Mörk bild men D putsar upp våra skor. Han ...

dsc01953 (MMS)

Mörk bild men D putsar upp våra skor. Han är rätt bra att ha emellanåt.


Vi rensar garderoben. Jag måste skänka bor...

dsc01950 (MMS)

Vi rensar garderoben. Jag måste skänka bort hälften av mina skor... Bättre att skänka bort dem än att slänga i allafall.


Jag vet att ni vet...

...men tänkte bara om ni glömt liksom.


Väl godkänd.



Känns så himla bra. Vi är så himla bra tillsammans, jag och EMMY.

Vi är nog lika glada som PROSIT.

Rastlös.

Ah, vad uttråkad jag är för tillfället. Inte det att jag inte har något att göra, för det har jag. Men jag har inget jag vill göra. Nåja, kanske dags att skriva färdigt inbjudningarna till min examensfest. Känner att jag är lite sent ute. Meeen, va´ den tummen sitter långt inne.

Vid åtta är det som vanligt 'Så ska det låta', sedan blir det nog Wallander - Arvet. Lite ost och vin ikväll skadar ju inte.



Fredagsfräckis.



Lille Per går sitt första år i lågstadiet och har en ruggigt snygg syster som går i 9an. En dag skulle Per ta sig
en dusch och syrran kom ut ur duschen med handduken omsvept runt sig.

-Syrran. Du kan väl ta av dig handduken?
-Nämen Per! Vad är det du säger? Du har väl sett mig naken förut?
-Snälla, snälla, snälla...
Efter mycket tjat:
-Okej då.
Syrran tog av sig handduken och visade upp sig i hela sin härlighet. Per såg först mycket nervös ut, men
drog efter ett tag en lättnadens suck och sa:
- Pffiiuuuh. Roger i min klass sa till mig att du fått kuk i helgen!

Werther's Orginal.

Åh, ni bara måste smaka om ni inte redan gjort det. Så underbart gott och jag känner mig som en
prinsessa som öppnar guldförpackningar för att få choklad.








Helt magiskt goda.

Glöm inte bort fredagsfräckisen sen.

Oh my God.

Åh. Prosit har fått beröm av Jesus. Tror ni han är stolt nu eller?


Ruskigt väder ute. Så en kopp te, en bra v...

dsc01940 (MMS)

Ruskigt väder ute. Så en kopp te, en bra valfri kurslitteratur, en filt, soffa och en kelig katt gör susen. Samtidigt lyssnar jag till vindens il. Jag kan inte förmå mig att klaga på vädret, trots att jag är svensk.


Fixar själv.

Ha! Jag har löst mitt PROBLEM. Det ni. När jag tittade på displayen där det stod 'miniräknare', klickade på nuffrorna och såg att de kom upp där (på displayen). Om ni tittar på bilderna så ser ni en miniräknare på en knapp ovanför nuffrorna. Den knappen var det. Hur irriterande som helst. Men nu kan ni vara lugna, och jag stolt som kom på att själv. Jag är teknisk.


Prosit är stolt över sin mamma.

Nu kan jag skriva 123456789/*-+,0, på mitt inlärda beteende. Så skönt.

Tangentbordet.

God morgon.

Lite sovmorgon idag, för idag är jag ledig. Ledig hela helgen. Så jag tänkte gräva ner mig i plugg, så om ni letar efter mig, titta under böcker.

Nu ska jag tjata igen. Jag behöver hjälp med detta HÄR. Angående 'Num lock' på datorn. Är jag blind? Ni frågade efter bilder på mitt tangentbord och här kommer de. Kan ni se? Jag förstår verkligen inte mig på detta tangentbord. Jag har ju låst siffrorna till höger, men med vilken knapp? Var befinner sig min 'num lock' ? Om ni hittar den direkt kommer jag känna mig dum. Bara så ni vet liksom.










Fråga mig inte varför det tydligen står 'miniräknare' på displayen och ignorera den bit av papper som ligger bredvid och liknar en gammal ost.


PS, glöm inte att det blir fredagsfräckis senare.

Frågor. Varför måste jag alltid skura g...

Frågor. Varför måste jag alltid skura golvet när jag vattnar blommorna? Hur lyckas jag? Varför nyser jag varje gång mascaran precis är på plats? Varför ligger det skor på vägarna? Varför skrattar jag så när någon annan slår sig? Ja, det var nog allt. Kan ni svara på det? Ha? Ha? Ha?


Prosit hälsar att han mår bra.

dsc00316 (MMS)

Prosit hälsar att han mår bra.


Så det kan gå.

Förresten, jag kom på. Igår morse skickade jag ett 'godmorgon-sms-inlägg'. Var i hela friden blev det av? Var det någon som spärrade det eftersom jag i det inlägget frågade hur man bytte rader i texten. I meddelandet fungerar det ju, men när det publiceras blir det inga radbyten och texten ser ihoptryckt ut. Kanske var det någon viktig person som vet att det kanske inte går och... Nej, det var långsökt. Men jag undrar vem som fått inlägget istället. Någon som vet med sig? I så fall kan ni ju höra av er. Bara för skojs skull. Det påminner mig att jag skulle skicka en ego-bild på mig själv till en kompis en gång och skrev något ironiskt under, minns inte vad. Det var bara det att min 'kompis' givit mig fel nummer. Jag bad om ursäkt till den jag skickat en konstig bild och text till, men inget svar. Jag funderar fortfarande vem som fick det och vad denne person gjorde med bilden...

Om ni inte har något bättre för er, kan ni hjälpa mig HÄR. -Jag blir ju knäpp.

Hjälp, please.

God förmiddag.

Idag är det eftermiddagspass på psyk som gäller. Himla underbart. Jag har fått två uppgifter av D att göra innan rosa faran beger sig till sjukhuset. Det är att 1. Vattna blommorna & 2. Diska. Jobbiga uppgifter om ni frågar mig. Men D diskade ju faktiskt upp nästan allt igår, så så himla mycket är det inte. Vattna blommorna är dock mer jobbigt. Men jag ska försöka hinna med detta med.

Nu behöver jag även Er hjälp (igen). Vi låter samtalet övergå till tangentbordet. På vårt tangentbord har vi siffror till höger, brevid bokstäverna (som de flesta har). Ja, nu är det så att de slutat fungera, och jo, jag vet att det ska finnas en knapp som det står 'lock' eller något liknande på, men denna knapp existerar inte på detta tangentbord. Kan den heta något annat? Jag har i och för sej provat alla knappar, men ändå. Kan jag gå in i några inställningar på datorn? Hur får jag de att fungera igen? Om jag inte redan är det så kommer jag bli knäpp.


Prosit påminner mig mer än gärna att det är dags att vattna blommorna...





Sanningen.

Jaha. Så här ser mina kompisar på mig, ja.


Boktips.



Titta. Denna bok fick jag idag. Jag har velat ha den så länge men inte köpt den. Så, när jag beställde kurslitteratur letade jag efter den, men den var slut över allt på internet och kostade runt 169 spänn. Jag visste att de sålde den på Ica Maxi i Olofström för hela 69 riksdaler så jag bad mamma om en tjänst. Och idag kom den. Härligt. Detta är typiskt ett bokval, gjort av mig själv. Människor med trasslig barndom eller bakgrund fångar mitt intresse. Fråga mig inte varför, men det är väl därför jag valt det yrke jag gjort. I denna bok får vi följa mamman som dricker och hennes upplevelser. Ofta skrivs böcker ur ett vuxet barns perspektiv, så detta blir en annorlunda och förväntansfull läsning.


Enkelt mattips.

Åh, jag bara måste ge er ett mattips. Idag lagade jag och D pasta och bacon.

Först stekte vi bacon och kokade pastan. Sedan blandade vi ägg, vitlöks-, citron-, piffi- & aromatkrydda. Därefter blandade vi pastan och baconen, la det i en ugnsform och hällde 'äggröran' över. In i ugnen i si så där sju minuter på 175grader eller något och sen, färdigt.

Det blir så himla gott att man nästan äter ihjäl sig, och, framförallt, enkelt.

Så, nu kan ni tacka för tipset!

PS, vill man ha kaninmat i (annars känt som sallad, eller broccoli) så går det utmärkt.

Dagens fråga om fåglar.

Hemma igen. Jag fuskade idag. Skippade sista föreläsningen. Av en bra anledning. Så det så. Antagligen kommer denna kurs att gå som på räls. Himla bra. Allt är himla bra just nu.

Jag funderade på en sak idag när jag körde hem. Det kom ett ösregn och tvättade min bil. I detta ösregn ser jag fåglar flyga. Hur i hela friden kan de flyga när så många och så stora droppar faller i en hastighet som heter duga? Får jag en sådan droppe i ansiktet gör det ju ont. Tänk er att sträcka ut vingarna och det faller massa droppar på dem när ni ska flyga. Det borde ju vara omöjligt för fåglarnas flygbalans att fungera. För mig - oförståeligt.

Skolan.

dsc01938 (MMS)

Skolan.


Den hemska sanningen.

God morgon.

Idag är det Växjö som gäller. Vi börjar lite senare så idag kunde jag ta sovmorgon till, håll i er, halv sju. Det ni. Jag tänkte dela med mig av min dagliga morgonfrisyr (eller om ni så vill: morgonbestyr). Den är inte att leka med. Jag vet inte vad jag skulle gjort utan spraybalsam.

En hälsning till D.

...och sedan lite smink på och voo-alla.

Ni ser sminkningen väl, med min braiga webbis, va?

 

Jag orkar nog inte sätta i löshåret idag. Det tar sådan tid, så omgivningen får helt enkelt stå ut. Å andra sidan har jag ändå inget bättre för mig den kommande timmen, men orka.

 

Det första jag tänkte igår när jag började skriva alla tre inläggen var att jag skulle påminna er om deklarationen, men glömde det naturligtvis på samtliga. Därför påminner jag er idag: Glöm inte att deklarera igår.


Jag hade som regel att uppdatera min blogg...

Jag hade som regel att uppdatera min blogg minst tre gånger om dagen. Det kan ju inte vara så svårt eller? Eller jo. Läs inlägget under, så förstår ni. Nu ska jag borsta bissingarna sen gå och lägga mig. Hur mycket jag än har att göra anser jag sömnen är det viktigaste. Utan den får jag ändå inte gjort det jag ska... Men hör ni, ha lite tålamod med mig så lovar jag att uppdatera så fort jag får möjlighet, okej? Tack, ni underbara lärare!


Imported person.

Just nu känner jag mig sååå viktig. Jag har arbetat hela dagen, fantastiskt, jag har städat i köket, jag har fikat med min sambo, vi har tagit en promenad, jag har beställt kurslitteraturen (ja, okej, det var sent. Dagen före kursstart, men bättre sent än...) och klockan är bara tjugo-över-sju. Det ni, gör om allt det där om ni kan. Nu ska jag sätta mig och plugga lite, det får ju liksom inte glömmas bort. Och så får jag inte glömma att skicka mitt späckade schema till min andra arbetsgivare så de vet när de kan ringa och kalla in mig. Vad då brist på jobb? - Förstår inte vad folk pratar om... Sedan ska jag mysa i soffan med mina pojkar.

Imorgon är det skola hela dagen, sen ska jag på promenad med Sara, sedan, antagligen, plugga. Onsdag, torsdag hittar ni mig på psyket (ja, för att förtydliga: där jag jobbar alltså) och sedan är jag ledig fredag, lördag, söndag. Tror ni kommer bli pluggande då? - Jag har inget annat val. Tre dagar i streck är jag ledig till helgen, det är nog det som kommer bli min semester detta året. Jabba.


God morgon solstrålar! Äntligen börjar...

God morgon solstrålar! Äntligen börjar min jobbvecka. Det ska bli kul. Snacka om att vara trött på skolan. Men nu är sista månaden påbörjad, det vill säga 30 dagar kvar i skolan. Sen är den slut. Hela utbildningen. Fantastiskt. Nåja, nu måste jag göra lite frukost och sminka mig. Vi hörs säkert senare, men i med att jag jobbar blir det säkerligen ett mer 'vettigt' inlägg senare ikväll. Om jag ens har några vettiga på lager vill säga. Ha en underbar dag nu. För det ska jag. Ciao.


Lite bilder.

Lillasyster tog ju som sagt konfirmation idag. Heter det så? Tog? Nåja, ni fattar. Underbara väder. Bilderna blir ju bara så underbara. Stora kusin Sandra är på första bilden, Minna är den lilla och Lillasyster som bär korset. D och Minna skallade varandra, tyder bilderna på i alla fall.


Sandra.






Natta, Elin & Lillasyster. Fina tjejer, det där.





Råååooompa.

Nu är vi på väg hem från lillasysters ...

Nu är vi på väg hem från lillasysters konfirmation. Det har varit fullt upp hela dagen. Därför dålig uppdatering. Om jag orkar ikväll kommer jag lägga ut lite nya foton.


Fullt ös.

Nu har vi (jag och D) precis varit hos Sabina och snackat... Ja, snackat. Om vad undrar ni. Jo, vi pratade om... Låt mig lista.

  • Schizofreni.
  • Asperger.
  • Autism.
  • Hur man uppfostrar barn. (Ja, både jag och Sabina är barnlösa, så vi vet ju liksom bäst).
  • Canada.
  • Café på Facebook.
  • Sladder om olika Olofströmare.
  • Om Thailand.
  • Svininfluensan.
  • Mat.
  • Pedanteri.
  • Fiskar och akvarium.
  • Småsyskon.
  • Förskolor.
  • Sovtider.
  • Skolår.
  • Kök och inredning.
  • Festande i tonåren.
  • Valborg (om hur vi missade varandra igår i Kyrkhult).
...och säkerligen mycket mer, inom loppet av cirka en och en halvtimma. Pratar vi väldigt fort, eller väldigt lite om varje sak? Det är dagens fråga.

Mamma springer runt här hemma som ett annat gehu inför kommande dag då lillasyster skall konfirmeras. Lillasyster springer runt och städar i någon form av trans, utlöst av nervositet enligt min bedömning. Den fina klänningen hon valde att ha på sig imorgon, den vill hon inte ha. D håller på att sätta upp blomlådor på balkongerna, lillebror spelar hög musik ute i garaget med vänner och här sitter jag. I min ensamhet och börjar tvivla på teorin om 'filmkväll' ikväll. Prosit och Alice springer efter varandra. Ena stunden jagar Alice Prosit och andra sekunden jagar Prosit Alice. Borde jag sätta igång en film och helt ignorera deras sysslor så de får se den en annan dag, eller ska jag vänta på dem? Det återstår att se...


Vill ha. Behöver jag säga mer?

dsc01935 (MMS)

Vill ha. Behöver jag säga mer?


Valborgsfirande ändå.

God morgon.

Jo, det är melodikrysset nu, jag har inte glömt. Jag löser det samtidigt som jag skriver, så ni inte tror mina rutiner är ur balans.

Det blev lite Valborgsfirande igår ändå. Himla lugnt sådant men vi tittade på lillasyster när hon uppträdde cirkus. Hur ska man uttrycka det korrekt? Hon akroberade? Gjorde akrobata konster? Nåja, hon är en sån vig knastjej. Himla kul och titta på. Sen sköts det raketer och jag har nu kommit på mitt nya intresse. Att fotografera raketer. Det kan bli så häftiga bilder. Ni ska få smakprov på några bilder här under. Normalt fall avskyr jag raketer, på nyårsafton och sånt. Antagligen för det brukar vara struligt och rörigt under nyårsfiranden. Många som skjuter upp raketer från olika håll. Igår däremot var det en enda som sköt upp en hel radda med raketer ute på sjön, men bara där och det tyckte jag faktiskt var mysigt.














RSS 2.0