Är det Valborg idag?

Så, nu är fredagsfräckisen utlagd. Alla tips på fredagsfräckisar mottages med glädje. Mailen finnes under presentationen till vänster.

Nu sitter vi hemma hos mamma. Så himla skönt. Vi tar det bara lugnt, ska äta lite och sen titta på 'Så ska det låta' och 'Rallybrudar'. Jag hörde att det är Valborg idag. Även att det är kungens födelsedag. Detta hade jag missat. Till och med att det är Valborg. Nåja, det gör inte mig särskilt mycket. Vädret är ju inte det bästa men mamma är. Så det blir en myskväll.

Ser också att Prosit har varit och smygbloggat, men det gör väl inte så mycket? Han är ju ganska charmig.

Fredagsfräckis. Nr 4.

En dag var Sven ute och gick och såg sin kompis Olle komma åkande i en splitter ny cab. Olle stannade vid Sven och visade upp ett stort leende, mycket nöjd med sin nya bil.

-Olle, var har du fått bilen ifrån? frågade Sven.
-Stina gav den till mig.
-Gav hon den till dig? Jag visste att hon gillade dig, men det här är ju löjligt!
-Så här var det, sa Olle. Vi var ute och åkte längs kustvägen mitt ute i ingenstans. Helt plötsligt kör Stina in på en liten skogväg, stannar och kliver ur bilen. Sen kastade hon av sig alla kläderna och sa: "Olle! Kom och ta det du vill ha!" Så jag tog bilen och åkte iväg!
- Du är smart, sa Sven. Kläderna hade aldrig passat dig.

Vi är på väg till mormor. Nu står vi still...

dsc01932 (MMS)

Vi är på väg till mormor. Nu står vi stilla och tankar. Så fort pappa klev ur bilen tog jag förarsätet. Jag hoppas på att få köra sista biten / Prosit


Listan på mina störmoment.

God morgon.

Två koppar kaffe, snart som innehåll i min kropp. Eller, egentligen bara en, den andra har redan runnit ut. Varför skriver jag ens det? Nåja. Jag hörde om olika ting man kan störa sig på, på radion i morse. Jag tänkte att jag listar mina egna 'störmoment'.

1) Tavlor som hänger snett.
Jag blir nervös, rastlös och bara måste rätta till dem.
2) Tavlor som hänger snett och dessutom är fastskruvade.
-Omöjligt att rätta till dem.
3) Skåpluckor som inte är stängda.
Finns det något mer irriterande? Och vi ska inte ens tala om hur
stökigt det ser ut.
4) När tvättmaskinen vägrar spotta ut strumpa nummer 2.
Jag har aldrig ett par strumpor, alltid en av varje.
5) När något stör min planering.
Har jag planerat något... Nej vi tar om det: jag planerar alltid
allting och om något stör tidsberäkningen eller mina kommande
utförande sysslor förstör det hela min dag.
6) Dolda filer i datorn.
När man trycker på 'spara som' och råkar glömma var man la
filen samtidigt som man vet att den är sparad. Så hittar ens
sambo den under 'dolda filer'. Mycket irriterande.
7) Trafikanter som inte kan ge tecken åt vilket håll de ska.
Livsfarligt. Jag förstår inte att det inte hände fler olyckor.
8) Han eller hon som uppfann snooze-funktionen.
Livsfarligt. Man blir verkligen dömd att försova sig.
9) När tre sevärda tv-program går samma tid.
Två är okej, då kan vi spela in det ena och titta på det andra. Men
när det är tre? Vilket ska man då välja?
10) När man inte kommer på någon nummer tio-störning.
Nio ser liksom fånigt ut enligt mig.


Men heeej, jag är inte bitter.



(Tydliggöra: Gammal bild.)



ps, fredagsfräckis senare då... Någon informerade mig om att det tydligen var fredag idag...

Dagen i bilder.

Jag är lika trött som i morse, så dagen kommer nedan att presenteras i bilder.



Pluggande...


...ska vara...


...roligt.

Prosit är ute och busar:




Bara en liten undran. Hur kan det bli vitt framför tassen när det är framåt han hoppar och ännu inte hunnit dit?



Pros!t ville visa sin utedag i bilder. Jag rådde honom att låta bli eftersom hans sår syns, men han insisterade på att detta skulle visas.



D skulle kolla linsen och jag råkade klicka på ta-kort-knappen.

Onödigt vetande.



Jag tänkte ifall Ni var intresserade av 'Jalla´s' information på sina kaffemuggar.

Tidigt flum.

God morgon.

Jag trodde inte ovanstående ord skulle skrivas idag, för inatt har jag och Pros!t varit vakna hela natten. Jag och D ändrade nämligen om i sovrummet igår, och antagligen var detta lite för svårt att acceptera från små tassar. Men jag skriver god morgon ändå, för jag har bara blivit glad allt eftersom idag. De fina tipsen i förra inlägget till exempel, kaffet har börjat verka, jag hittade kläder snabbt och effektivt.

Jo förresten. En sak gick emot mig. Som alltid går emot mig. Jag nyser oavbrutet i fem minuter efter påsättning av mascara (veeet, kanske inte lägligt ordval, men klockan är sju på morgon, give me that). Varför? Är det någon som leker med en voodoo-docka någonstans på mig, eller spänner jag någon speciellt muskel? Nåja, för tidigt att ens fundera över vilket av alternativen som låter vettigast.

Nu sticker jag till Växjö. Jag blir där hela, långa dagen. Så Ni vet var ni har mig liksom. Men vi hörs säkerligen lite senare.

Ciao.


Kliar.

Det kliar överallt på mig. Halsen har sminkat mig med eksem och jag bara känner hur ansiktet vill blossa upp. Bara jag lutar mig mot handen svider det. Omgående: Hjälp. Vilka salvor är de bästa?

Normalt vis har jag väldigt torr hud. Därför smörjer jag mig med massa lotion, för just torr hud. Kan det vara så att jag använt för mycket? Om inte, vad gör jag? Skynda, skynda, jalla, jalla, schopp, schopp. Jag vill inte se ut som ett eksem som försöker likna en människa. Okej?

Just det, vänlighetsfrasen: Jag uppskattar all hjälp, tack så mycket.

Hur vill Ni ha det?

Ni ser att layouten är ny va? Går kanske inte att missa. Men nu undrar jag. Är texten för stor? Eller för liten? Eller hur vill ni ha det? Det är ju Ni som ska läsa, liksom.




Bara undrar.

Vad är det för fel på blogg's stavningslista?





Snooza.

God morgon.

Varför, när jag inte har någon speciell tid att passa, snoozar jag i en evighet? En evighet i detta fall är en timme. Hur lyckas jag? Det blir ju bara värre och värre att försöka komma upp ur den där nedrans sköna sängen. Jag bestämmer mig varje kväll för att inte snooza längre än sju minuter. Visst. Jag är inte riktigt överens med mig själv när det väl är morgon. Idag lyckades jag dock komma upp efter tre kvart. Aningen bättre.

Dagens nagellack:



Jag vet, kladd, kladd. Jag fixar det sen.

Nej, han är inte död. Han ser alltid ut så...

dsc01929 (MMS)

Nej, han är inte död. Han ser alltid ut så här, så här dags. Min myskille.


Pictures.

Sjukt vad man blir trött av att 'bara' gå hemma. Finns så mycket man 'borde' göra, men inget av det blir av. Varför? Jag längtar riktigt till jag börjar arbeta parallellt med skolan för då måste man ta tag i saker och ting, och då blir det också av. Så det så. D är ute och fiskar. Hur tråkigt är inte det då? Så jag tänkte att jag slänger ut lite bilder så länge. Funderar på att göra om designen på bloggen lite med, så man kan ha större bilder. Men vi får se hur det blir med det faktiskt.

Ser Ni humlan?

 

Maten på Daniels födelsedagskalas.

 

 

Pros!t i full galopp. Undrar vad han fått syn på. Stackars killen med såret. Men pigg är han här i alla fall.


Ser ni vad det står? Så himla rolig.

dsc01928 (MMS)

Ser ni vad det står? Så himla rolig.


Pros!t

Min söte.


Jag.


Häst, häst, häst.

Igår gick jag och D på promenad. Bara jag hör ordet 'häst' blir jag nostalgisk och vill ha en egen, åtminstone rida. Så, jag tvingade ut D på promenad till hästarna och när vi väl kommer dit vill de inte kela med mig. Schurre. Nåja, jag kanske försöker senare idag igen.

Nu har jag hängt upp lite tvätt (ja - vi har alltid tvätt här hemma) och funderar på att byta lakan. Det är så gott att lägga sig sen. Diska, plugga och städa står även på mitt schema idag. Kul dag. Verkligen. Om det händer något oförutsägbart lovar jag att genast uppdatera det. Men vet ju aldrig...

Viktiga, upptagna människor.

Pjuh. Jag har jagat veterinären i över en timme och i sista minuten fick jag fatt i honom. Men han tyckte inte det var någon idé att komma in med Prosit. För Er som inte hänger med kan Ni läsa HÄR om lillkillens skada.

Veterinären påstår att han kommer bli hängig och sedan kommer en böld som skall spricka. Mysigt, va? Eller inte. Men finns inget annat än att vänta ut. Jag hade hoppats på några magiska piller som katt-penicillin eller någon salva eller något. Men icke.

Igår var lillen slö, han låg inne mest hela dagen och sov. Inte likt honom. Veterinären sa att han antagligen hade feber då. Med andra ord är bölden på väg. Jag hoppas till gudarna att D är hemma när den spricker...

Minns ni?



Kommer ni ihår de här gamla reklamerna?
Så underbara, eller vad säger ni?







Världens goaste unge!





 


Titta.

Titta vad jag hittade i vårt arkiv. Förlåt D men jag kunde inte låta bli. Det är supermånga år sedan, eller ja, kanske fyra år sedan eller något, men jag glömmer det aldrig. Så kul vi hade hemma hos Nina. Kalaset blev ett bokstavligt färgkrig. Ett färgglatt sådant också.

 

 

 

Nej, jag tänker inte befinna mig hemma när D får syn på det här.


Vardag igen.

God morgon.

Måndag morgon, alltså en vardag, och det visar sig genom att innan klockan slagit 09,10 har jag fått ett samtal och fyra sms. Hade det varit söndag skulle jag varit lycklig om telefonen låtit så många gånger under hela dagen. Telefonen har även sagt snälla saker än så länge. Det gillar vi.

Nu ska jag strax ringa Emmy, diskutera lite plugg men först måste jag gå in på min nyhetssida och se vad världen har, och har haft, att erbjuda. Nyhetssidan är naturligtvis Facebook.


ps, tvättmaskinen fick vakna tidigt idag, är bara tvungen att skriva det så ni inser vilken bra hemmafru jag är.

Jippie.

Äntligen har jag fått tummen ur att beställa nya, vårdande hårprodukter och lite smink. Det skadar aldrig. Nu är det Wallander, måla naglarna och Kinpuffar som gäller.


Heja parlamentet.

Nu är räkningarna betalda, tvätten färdig, inhandlat klart, maten uppäten & Parlamentet på hög nivå. Gott. Mysig kväll med mina älskade Kinapuffar - godiset alltså.

Nå, blir det Wallander ikväll eller finns det något annat bra som sänds ikväll?

Äntligen kan man hänga ut tvätten. Underba...

dsc01924 (MMS)

Äntligen kan man hänga ut tvätten. Underbart. Förutom att när jag precis hängt upp allt, pustat ut, kände jag doften av koskit. Men nu får jag och D helt enkelt gå runt och lukta koskit ifall det sätter sig i kläderna. Jag orkar inte ta ner och hänga upp det igen.


Sliten.

Ja, i inlägget nedan ser ni bonusfräckisen. Som jag lovade skulle komma ut igår. Det blev ju inte så. Nej, för jag, som är ung och pigg i allas ögon, är trött. Tröttast av alla känns det som. Jag har varit nykter hela helgen minus en öl. Ändå är jag så trött. Det är inte rättvist men inget att klaga över då det inte går att göra något åt. Idag har jag gjort allt för koffein. D kokade kaffe som jag snällt sörplade i mig, sen en treo, sen begav jag mig in till svärföräldrarna om tiggde till mig kaffe och socker i form av tårta, sen en treo till. Allt koffein är välkommet idag.

Jag sitter ute och bloggar förövrigt. Vädret går ju inte att klaga på. Helt underbart och jag tänkte ta en bild och lägga ut på mig för att söka mer sympati från er genom mitt fantastiskt slitna utseende idag, men jag vågar inte. Jag tog bild men solen bländar mig så jag ser inte hur den ser ut. Jag se knappt vad jag skriver för den delen. Men jag tänker ju vad jag skriver så vi får hoppas att signalerna från hjärnan till datorn kommer överens. Kanske jag lägger ut bilderna senare, det beror på om jag vill minska antalet läsare på bloggen dock... Nu ska jag sitta här och Facebooka mig ett tag, så hörs vi sen.

Ciao.

Försenad fredagsfräckis.

Det var en dvärg som alltid fick skavsår i underlivet när det regnade ute. Hon gick till slut till gynekologen. Gynekologen kunde inte se något fel, men bad henne komma tillbaka om det skulle uppstå igen. Dvärgen gick hem, men nästa gång det regnade så fick hon skavsår igen. Så, hon gick tillbaka till gynekologen. Han kollade i hennes underliv och frågade om han fick använda skalpellen lite. Dvärgen svarade att det gick bra. Efter en stund frågade gynekologen hur det kändes.

-Jo det känns bättre till vänster.
-Okej, sa gynekologen och fortsatte. När han var klar bad han henne att hoppa ner.
-Hur känns det nu?
-Jo, det känns jättebra till höger med. Vad har du gjort?
-Jag skar av 10cm på dina gummistövlar.

Skynda långsamt.

Så, nu gäller det att städa undan lite här före jobbet. Men det känns bra, jag har inte stressat en minut idag, vilket jag trodde att jag skulle vara tvungen till, men nej då. Himla skönt. Melodikrysset var svårt idag. Dumma Anders. Men jag gillar honom ändå. I alla fall, så hörs vi senare igen, efter jobbet.

Vill ni ha en till fräckis idag som bonus för den kassa nödlösning ni fick igår? Skriv i så fall det så kommer det in en runt tio ikväll.

Vi kör med en hot-metod:
Om ni inte skriver att ni vill ha en, då blir det ingen.

Fullt ös hela helgen.

God morgon.

Nu sitter jag spänd inför dagens melodikryss. Börjar tre minuter över tio. Om ni vill vara med liksom. Ska leta upp min nya Allers så jag har krysset framför mig. Nej, jag ljuger inte om min ålder. Jag är 24, prenumererar på Allers och löser melodikrysset varje lördag. Eller, glöm det jag precis sa. Det låter lite tantigt om vi ska ha fördomar...

Nåja, igår överraskade vi Christer aka Tattarn. Han har ju fyllt femtio och jag tycker det var så himla roligt. Mycket roligare än jag förväntat mig. Jag var dessutom nykter och körde istället (ska ju jobba i eftermiddag, om man nu behöver försvara varför man inte dricker). Och jag hade nästan roligare än när man själv dricker, konstigt nog. Det måste nog bero på att mina buddies verkligen är roliga. Jag hade inte tråkigt en enda gång. Det ni. Nu måste jag leta upp krysset, vi hörs sen sötnosar.

Idag ska vi hinna med ett 30-årskalas och jobba hela eftermiddag och kvällen, så jag uppdaterar när jag hinner. Att använda mobilen för att blogga när jag är på sjukhuset känns inte helt moraliskt rätt om jag vill behålla jobbet. Men jag skriver när jag hinner. Ciao.

Wiee! Vi överraskade Tattarn som fyllt 50....

dsc01923 (MMS)

Wiee! Vi överraskade Tattarn som fyllt 50. Några av mina knaskillar leker modeller. Vi har askul hihi


Ni får en liten fredagsfräckis

Ni får en liten fredagsfräckis så länge. Ni kan få en till imorgon för så himla bra är den inte. En storbonde hade lagt märke till att alla hans anställda hade det så festlig på sina lediga lördagskvällar. Till slut frågade han vad som egentligen skedde på lördagskvällarna. - Jo,nu skall du höra, sa drängen. Det som sker är att flickorna får en bindel för ögonen, klär av sig nakna och lägger sig i höet. Så tar vi och sätter på dem, och efteråt skall dom gissa vem som gjorde det. - Låter kul, sa bonden. Jag tar med kärringen och blir med nästa lördag. - Kärringen din har varit med hela tiden, hon. Förra lördagen hade hon till och med 12 rätt!


Vi håller på med hemligheter. Så jag kan i...

Vi håller på med hemligheter. Så jag kan inte skriva vad än. Men det kommer uppdateringar ikväll. Lovar


Underliga ting.

Wiihoo. Idag är det fredag. Fredagsfräckis med andra ord. Bara påminner. Kommer lite senare.

Det är lite speciellt hemma hos mamma. Vissa saker får man bara acceptera och anpassa sig till. Exempelvis när du vill ta ett glas vatten. Ja, då får du snällt dricka vattnet innehållande små, små stenar som sitter (satt) fast i filtret till kranen. Lite skit rensar magen, eller vad heter det? Eller, så är det bara att acceptera att någon vandrar fram och tillbaka på övervåningen, så har det alltid varit. Och, sen har vi radion. Du kan lyssna på en viss kanal med perfekt ljud och intressant är det också, du sitter helspänd och intresserad då plötsligt radion bestämmer sig för att sluta med det braiga ljudet för att istället låta pchhshhssshhhh. Också bara att acceptera. Spännande hemma hos mamma, alltså.

Tre syskon-fötter! Vi har även varsin dato...

dsc01919 (MMS)

Tre syskon-fötter! Vi har även varsin dator i famnen. Är ni sugna på frukt?


Vem vet mest...

Nu sitter jag och kollar på 'Vem vet mest?' med mamma. Äckliga, äckliga Rikard Olsson. Hemska människa. Förlåt, man ska inte göra sådana påhopp, men jag bara irriterar mig på honom. Han försöker vara rolig, han är 'nosig' mot deltagarna när de svarar fel och så nonchalant i sättet. Men okej, vi lämnar det ämnet. Inte rättvist när han inte är här och kan försvara sig.

Jag tänkte bara påminna er om att imorgon är det fredag, och vad betyder det? -Jo. Fredagsfräckis. Glöm inte bort det hörni.

Jag och lillebror blev rastlösa.

Egobild gillas alltid.


Jo, jag lever. Sitter hemma hos min mamma ...

Jo, jag lever. Sitter hemma hos min mamma nu. Myspys. Internet fungerar inte, lillebror gör allt för att inte förlora sin manliga heder, det vill säga att få igång internet. Jag vet inte riktigt hur det går för honom. 6 minuter kvar, sen ska han fixa internet. Påstår han. Jag får la snällt vänta. Lite småstressad över min mat på Facebook som måste serveras. Viktiga grejer.


Skynda.

Då drar jag, mitt hål i örat och mitt prickiga nagellack till Växjö. Skynda, skynda står det på schemat. Jag har sex minuter på  mig att packa, dricka kaffe och klä på mig ytterkläder. Önska mig lycka till. Ciao.


Dumma ko.

Hirr. Det var inte alls skönt att ta en dusch idag. Värme är det bästa jag vet (vi ska inte tala om diskussioner som uppstår när vi ska sova angående temperaturen i sovrummet). Kranen ska vara inställd på högsta möjliga värme när jag duschar, ångan ska imma så endast en centimeter framför dig skall kunna ses. Åh, underbart det är. När jag gick in i duschen var den ljummen. Nåja tänkte jag, kanske all värme försvann ner till kossorna då larmet på ladugården [Laggåååden] gick eftersom de tydligen frös, på grund av några fjuttiga snöflingor. Hallå, de har väl päls, eller?

I alla fall, jag schamponerade och balsamerade och när jag står där, helt plötsligt, från ingenstans, spottar kranen iiiskallt vatten på mig. Fyyy, och fyyy, vad jag skrek. Hemskt var det. Nu sitter jag här i soffan och huttrar under en filt. Tack för det kossorna.


Myskväll.

Oj. Jag har ju nästan inte uppdaterat alls idag. Vill ni ha en anledning? Jaja, om ni tjatar så. Jag har pluggat. Hela ljuva dagen, parallelt med Facebook naturligtvis. Nu borde jag gå och diska, duscha, kanske äta något och sen käka glass. Det tycker jag låter vettigt, för imorgon är det skola, sen plugg med Emmy och sen hem till mamma en sväng, så det gäller med andra ord att vara utvilad tills imorgon. Antagligen kikar jag in här lite senare.

Ni behöver förresten inte vara så oroliga för Prosit, han är på bättringsvägen, men om såret inte läkt till på fredag ringer vi veterinären för säkerhets skull.

Prosit-inlägg

God morgon.

Aningen seg är kroppen idag. Dagen började vid fyra då en katt vid namn Prosit, innehållande nästan fem kilo, lekte landgång på mina stackars revben. Denna kel-lek utövas i en timme. Sen får mamma sova lite. Tills klockan slår kvart i sju. Då är det hennes mjuka och helt otränade mage som får agera liknande vattensäng åt lillkillen. Men vad gör man inte?

Prosit har även skadat sig en aning. En anledning varför han inte varit så aktiv på bloggen. Han vägrar säga till mamma och pappa vad han gjort, men ett stort sår på huvudet kom vi hem med, efter att han var ute och lekte hos mormor. En fågel? En gren? En annan katt? -Ja, jag har frågat honom allt, men han bara går. I alla fall började vi behandla det med JOD (stavas det så?) efter salvförsök och diverse yoga-övningar för att få det att läka, och nu är det mycket bättre. Halva såret är kvar som vi ska ta och behandla en omgång ikväll med JOD. Men han är helt kal på såret (dvs halva huvudet). Antingen beror det på såret eller att det blivit en katt-trend att vara nakenkatt, och Prosit är ju i tonåren så det kan vara en revolutions-fas också. Tur att det inte är inne för katter att bli punkare, pjuh, att måla hans klor svarta varje kväll. Nej, tack säger jag.

I alla fall har vi naturligtvis funderat på att åka till veterinären med honom men efter vår JOD-behandling, som var vårt sista försök så är han ju mycket bättre. Men skulle det här sista inte läka nu, ja, då beger vi oss av till farbror doktor. Jag hotar med det varje gång han kliar sig och det verkar fungera.

 

 

 


Aha..

Aha. Min kära lillasyster som har över typ 500 vänner på Facebook har länkat till min blogg. Det förklarar statistikmätarens drastiska upphetsning. Vad trevligt att ni tittar förbi. Låt min kassa, nej jag menar underbart fina ironi, underhålla er. Jag ska bli bättre på bilder. Jag har hört att det uppskattas...

Vill ni lukta på koskit är ni välkomna hit till gården. Jag bjuder inte in er om ni kommer hit av den anledningen. Det räcker med att ni kör förbi så känner ni den gott och väl.

Sjätte sinnet.

Hemma. Och, är superglad men supertrött. Och nej, inte för något speciellt. Jag är bara himla glad. En lättnad av något slag. Hoppas det är mitt sjätte sinne som känner på sig något bra. Ja, jag har faktiskt ett sjätte sinne. Men jag vet inte riktigt när det är det som talar eller mina nervösa nerver. Men efteråt, efter en händelse, då kan jag reda ut vilket det var. Så, ge mig något bra besked nu, så blir jag än mer lycklig.

Ciao

Så sant.

För Daniel's skull.

Så. Nu befinner jag mig i skolan. Eller, ...

Så. Nu befinner jag mig i skolan. Eller, ja, ska vi vara fina i kanten 'universitetet' - men orka vara fin liksom. I allafall 20 minuter före start. Utan Emmy som är dollig (dålig på skånska). Trist. Dessutom vet jag inte riktigt hur sms-bloggen fungerar, så kanske sitter jag och skriver i onödan. Vi får la se. Bäst att avsluta, snart kommer säkert mina klasskamrater och stör min blogg-koncentration. Men varför? Varför lyckas jag alltid komma för tidigt?


Helt onödigt.

Egentligen har jag inget att säga. Jag borde köra ner till Växjö nu, egentligen. Men jag väntar till halv ett. Ändå har jag inget att göra. Eller, det där var en lögn, men inget jag vill göra i alla fall.

Kom och tänka på hur många olika onödiga samtalsämnen vi pratar om varje dag. Igår till exempel. Då förklarade D för mig att vi har två postlådor i lilla byn. Han förklarade även var de står. Han förklarade till och med var de stod förr. Like I care, liksom. Varför pratar man sånt? Har vi verkligen inget bättre för oss?

Eller, när vi pratar om vilka träd som huggits ner, vilka träd som förut stått var, än en gång, like I care. Eller som när mamma pratar om hur det var förr, eller onödiga saker som blommor, fåglar, eller människor jag inte ens känner eller vet vilka de är, men får reda på hela deras livshistoria. I dont care. You´ve got it?

Det jag bryr mig om
är totalt värdelösa skämt, så värdelösa så det blir roligt. Jag bryr mig om allt som handlar om mig själv, jag bryr mig om framtiden och det som händer och sker bland mina vänner. Att Viktoria och Daniel ska gifta sig skiter jag i. Att Madeleine och Jonas (-heter han så?) ska gå skilda vägar - I dont care. Att alla plan är inställda rör inte mig, att Idol-Erik är singel, pff. Att träna inför beach 2010 - som om jag behöver det? Och om jag skulle behöva det, så ligger det ändå inte i mitt intresse, träna liksom.

Ah, varför får jag veta allt som jag egentligen inte bryr mig om? Tack media. Tack så himla mycket. Å, nu tänker ni: 'Men lyssna inte då'. Som om det skulle fungera in the real life. Att en vulkan sprutar lava är det heta samtalsämnet (det var faktiskt roligt), överallt. Alla i hets om att veta allt före alla andra för att senare berätta för alla andra. Men jag bryr mig inte okej?

Vi avslutar med en kul grej istället som delades på Facebook, det här är roligt:

"Hörde på radion att shaggy ska till Island å spela... Mr lava lava."

-Ja, jag tycker man kan få skämta, allt blir så himla mycket roligare då.

Skolk på schemat.

Idag mår jag lite bättre. Skolkning står på mitt schema idag. Nu på förmiddagen. Jag ska sticka ner till vår workshop som enligt schemat ska börja klockan 14.00. Men mer orkar jag inte. Mina bihålor tar kål (i det här sammanhanget, ska 'kål' vara med 'å' eller 'o' då?) på mig.

Kroppen har åtminstone fått i sig en liten dos (en mugg) kaffe, blivit ren och nu skall här make:as. Men det får helt enkelt gå i slow motion idag. Vi hörs senare.

Uppbokad.

Nedrans. Jag tror min kropp visar symptom som tyder på sjukdom. Varför detta? Varför nu? Det hade funnits så många andra gånger det hade varit bättre, men inte just nu. Alla helger fram till min examen är uppbokade, alltså, inga helger till att plugga.

  • Nästa helg: Två kalas, och en omgång jobb.
  • Helgen efter det: Lillasyster konfirmeras.
  • Helgen efter det: Kalas.
  • Helgen efter det: LUCKA. (Plugga? - Säkert.)
  • Helgen efter det: Kalas.
  • Helgen efter det: Helgen precis före avslutning.
  • Helgen efter det: Kalas för mig.
  • Helgen efter det: Sweden Rock (?)
Ja, okej, en helg utan planering. Än. Fler förslag strömmar in och jag är aningen stressad. Jag har verkligen inte tid med att bli sjuk just nu. Ta det efter Sweden rock, snälla baskilusker. Eller nej, då ska jag jobba. Men i vilket fall skona mig från era äckliga, onödiga ämnen. Låt mig bli sjuk när jag har tid. Pluggandet måste ske på vardagar, och då har jag inte tid att ta hand om er baciller.

Blommor & bin.

Tyvärr, det blir inga bilder på humlor, bin eller getingar idag. Solen skiner men det är nog för kallt för dessa varelser, som jag förövrigt är helt övertygad delar ide med björnar.

Jag har pluggat lite grann, Facebookat mig mycket och bloggat lite. Ja. Vad ska jag säga? Att jag är odisciplinerad? Ja... Jag tror det.

Blommor hit och dit.

Ah, nu först börjar jag vakna. Det tar ungefär en timme för mig. Det är extra knepigt nu på våren och det blir värre för varje år. Jag misstänker starkt pollen. Nedrans blommor. De är egentligen inte bra på något vis. Här hemma bara dör de, utomhus spottar de ut konstiga ämnen som får mina bihålor att svullna, göra ont och huvudvärk. Dessutom om man ska ha blommor ute, då krävs det att rensa bort allt det där som kallas 'ogräs' som är 'fula' växter. Jag vet inte vad som är fel på mig, men exempelvis Maskrosor, varför kallas de ogräs? Hur fina som helst och när de ploppar upp är det ju faktiskt riktigt somrigt. Men jag har aldrig förstått mig på växter men konstigt nog är jag emot plastväxter. Det ska liksom vara riktiga. Så därför är mina favoritblommor 'garderobsblommor'. Lättskötta, knappt något vatten och de behöver inte en viss dos sol. Nästan ingen alls faktiskt. Har Du någon favoritblomma?

Egentligen var det inte blommor jag skulle snacka om, mest söka sympati för mitt morgonproblem, alltså det här med bihålorna, men orka det liksom. Eftersom jag pratat så mycket blommor måste jag försöka väga upp det genom att prata om bin, eller? Jag ska se om jag kan få ett kort på ett bi, en humla eller en geting senare, så borde det bli jämnvikt eller?

Nagellacksbekymmer.

Jag provade ett nytt nagellack. Eller ja, nytt och nytt. Nytt för mig i alla fall. Varken färgen eller märket hade jag provat innan. Resultatet blev följande:

Kanske lite svårt att se märket men det står 'BK deluxe'.

 

Jag fick härom dagen en kommentar angående turkost nagellack. Lite tips på sådana färger och märken. Jag sprang genast ner till min samling men upptäckte till min fasa att av alla färger jag än har, så har jag inte turkos. Jag vet inte hur många affärer som jag rensat på nagellack bara för att hitta ett turkost. Naturligtvis har inte den affär som säljer sådana dykt upp än men självklart har jag sju nya nagellack med mig hem. Det blir lätt så. Grått, gult, orange med flera till färger. Jag har därför ignorerat kommentaren utåt (den har dock retat gallfeber på mig i flera dagar nu eftersom jag verkligen inte hittar en turkos, men jag ska). Så, vänta några dagar till och jag har införskaffat mig ett turkost nagellack, okej? Promise.


Beroende vs Missbruk.

Jag har tänkt på en sak. Det här med beroende och missbruk. Skillnaden. Ganska enkelt beskrivet så är det enligt mig så att du har ett missbruk om det är något eller någon ovana du lever efter. Alltså att du planera ditt liv efter detta. Då kommer jag till frågan: Missbrukar jag Melodikrysset? Jag planerar varenda lördag efter min och Anders timme. Det liksom vår timme. Det måste absolut inte vara så att jag löser krysset, utan att jag har den timmen med Anders. Det har alltid varit så och kommer antagligen alltid vara så, så länge han sänder. Är det ett beroende eller ett missbruk, liksom?

Städat.

Idag har jag städat köksbordet. Najs.


Mobilt bredband. Eller nåt.

Hej, hej, hemskt mycket hej.

Äntligen har bilderna från igår laddats upp på min blogg. Eftersom D har ockuperat stora datorn, det vill säga inklusive snabba internet, måste jag snällt använda mig av den fantastiska uppfinningen: Mobila bredbandet. Oftast stör jag mig inte på det, oftast går det tillräckligt unnan, men inte idag. Nåja, jag köpte en liten souvenir till D, från min Skånetripp igår. Jag tyckte den var klockren, D fick plötsligt en oberäknelig min.

Så himla bra.

 

Minna är en liten linslus. Här bjuder vi på oss själva.

Vi leker 'fem små apor hoppade i sängen'. Här är vi inne på det sista: 'inga små apor i sängen får vara' (Ajjabajja)

Hennes fina väska skulle visas.

I'm a happy one!

'Kan du se arg ut?' - Relativt.

 


Spana hus.

Hej och hå. Nu ska jag och moster-oster (istället för syster-yster) åka och spana in eventuella hus som skall säljas. Om inte annat så är det himla roligt att kika på olika hus. Jag brukar alltid fantisera om vilka som bor där, hur många barn, är han eller hon otrogen, slår barnen sina föräldrar, är de lyckliga, vad de jobbar med, hur gamla de är etc. Spännande, jag borde nästan skriva en bok om detta. Uuups, kan ju inte sitta här och ödsla tid. Dags att dra. Hörs sen.

Skåneutflykt.

God morgon sunshines.
(Positivt tänkande kanske kan förändra vädret utanför min dörr, det där gråa alltså)

Idag sticker jag till min moster. Flyr till Skåne med andra ord. Skåne har jag saknat och en dag där kommer göra susen. Naturligtvis har jag saknat moster och kusiner också. Nu blir det inga missförstånd, va?

Nåja, jag flyr i en stulen bil. Nästan i alla fall. Jag snor D's bil, nu när han ändå sover. Dessutom vet jag inte om han kommer köra särskilt mycket idag, han var slö igår så får la se hur han mår sen.

Checka in mitt nagellack. Majoriteten på Facebook (det vill säga två stycken) propsade på rosa, men eftersom jag så ofta har det, ville jag spexa till det lite. Kladdigt, javisst. Stadig på handen? -Inte ett dugg.

 

Vad ska Ni göra idag?



Fredagsfräckis Nr 1.

Ja, gott folk. Äntligen är det dags för den efterlängtade fräckisen. Vi startar relativt snällt tycker jag, vill inte börja med att vara kaxig, kan lätt bli lite fel då. Varsågoda, Här är den:





Den ännu ogifta kvinnan satte in en kontaktannons som löd: "Söker en man som inte slår mig, som inte lämnar mig och som är bra i sängen." Efter några dagar knackade det på dörren. Utanför sitter en man i rullstol utan varken armar eller ben och säger:

-Jag är din drömman. Jag kan inte slå dig för jag har inga armar och jag kan inte lämna dig för jag har inga ben.
-Men, är du bra i sängen då? frågade kvinnan.
-Hur tror du jag knackade på dörren?


...

Prosit med sin favoritleksak. Han sa...

dsc01915 (MMS)

Prosit med sin favoritleksak. Han sa till mig att prova mobilbloggen och ville själv vara med på bild. Så vad gör inte mamma om inte precis det han vill? Inte är min Prosit bortskämd, inte.


Premiär.

Spänningen är på hög nivå. När släpps den första fredagsfräckisen? Premiär snart. Håll utkik, gott folk.

Det blir en fredagsfräckis.

Ja, hörni. Det blir en fredagsfräckis lite senare. Jag tycker dock lite fler kunde varit med och röstat, men nu är det hundra procent 'ja', så i vilket fall som helst verkar det som ni vill ha en. Men håll utkik, någon gång under eftermiddagen och kvällen kommer den att publiceras. Nu ska jag återgå till mitt pluggande, och snart kommer min D hem. Mysigt värre.

Gott med fredag, eller vad säger ni?

Små detaljproblem.

Jaha, nehä. Igår provade Prosit att blogga via mobilen men det verkar uppenbarligen inte fungera. Vi får göra ett nytt försök lite senare. Har sett att mina blogg-kompisar haft just det problemet och när jag skulle installera mobilbloggningen på denna blogg upptäckte jag att numret man skickar till är ändrat. Så det kan ha en viss verkan. Dock stod det att meddelandet var levererat igår, men det där var lögn.

Ursäkta allt mitt öronhål-snack, men det är en ganska stor grej för mig då jag alltid förut tänkt 'Äsch, har jag inte tagit hål i öronen än, varför ska jag då göra det nu?'. Sen ryckte det naturligtvis i min impulsnerv. Jag trivs himla bra, men några små problem. Jag glömmer ju bort att det sitter någonting ovanligt i mitt öra. Exempelvis igår när D kom hem, kramade jag honom men la naturligtvis örat mot hans bröst - inte skönt. Jag skulle klia mig bakom örat igår, där var något som stack till. Jag kan inte sova på min vanliga sida, alltså att jag ligger på vänstersidan, detta går bra... i vaket tillstånd. När jag sover vänder jag på mig automatiskt och: Aj, aj, aj. Inte för att jag provat men jag vet ju att motorcykelhjälm inte kan användas för tillfället (kan dra hur jag kom på det en annan gång) så jag kanske borde ringa och ta en snack med försäkringskassan. Jag menar, jag är faktiskt aningen handikappad. Jag kan ju inte göra allt jag kunde förut.

Kom igen och rösta nu ovan min presentation.
Fredagsfräckis idag, eller inte?

Tummen upp.

Nu är jag hemma igen, om ni vill veta liksom. Vet ni vad som hände på vägen hem? Jo, jag körde som vanligt, ser en person som väntar på bussen lite längre fram och när jag kommer närmre skrattar personer och gör tummen upp. Det måste vara för att min bil är rosa. Och så himla glad blir jag. Nu ska inte alla mina kompisar som absolut inte gillar bilen komma med några dumma kommentarer eftersom jag blev glad, och även om det inte var för färgen torde det vara för att jag är så söt. Jag kan inte komma på någon annan anledning, så låt mig vara glad för att jag fick tummen upp av en okänd människa idag.

Någon annan som verkligen är snygg är världens bästaste Emmy. Min Emmy (sorry Danne, hon är min).


Växjö då.

Nu drar strax jag och mitt nya hål till Växjö då. Konstig känsla idag, jag känner mig ett hål rikare...


Föreläsning - Schizofreni.

God morgon.

Idag bär det av till Växjö för en föreläsningen om Schizofreni. Spännande värre. Jag älskar ju psykiatri så de här två kurserna vi har kvar, om psykisk ohälsa, är rena rama 'hobbyn' för mig. Lätt de mest intressanta på hela utbildningen om man frågar mig. Men nu ska jag ge mig på koffeinbryggaren, leta upp kläder som kan användas idag (jag behöver verkligen tvätta) och sen sminkelinka mig lite och sen drar jag. Hoppas ni får en underbar dag så hörs vi senare.

Klättrar.

Statistiken klättrar stadigt uppåt. Kul.


Stor händelse för mig.

Gissa vad jag har gjort idag. Bara gissa sådär spontant. Okej, jag vet att du redan sett bilden. Jag har tagit hål i örat. Det ni. 24 år tog det mig, men nu så. Okej, bara i ena örat också. Det gjorde faktiskt lite ont. Fast än värre efteråt. Men nu är det gjort i alla fall. Ett hål till och jag är med i gänget eller? Nej. Det får nog räcka med ett. Så himla kul var det inte, men nu har jag i alla fall det, och stolt är jag. D fick välja ut vilket som skulle smycka mig i sex veckor, och visst blev det blingbling. Men jag är nöjd. Nu tackar vi min helt fantastiska web-camera med den ultimata upplösningen för nedan snygga bilder. (Hade inte D snott den stora datorn hade det blivit bättre bilder. Jag har ju verkligen inte suttit vid den hela dagen så att det skulle kunna vara hans tur nu. Eller?)

Fick med mig hem ett bejbi-blått nagellack med som skall testas ikväll.

Hej happy face.


Är frisk luft sövande?

Solen skiner fortfarande men jag är så trött. Varför detta? Kan man bli trött av för mycket sol? Eller kanske är det för att jag var ute hela eftermiddagen igår och fick för mycket frisk luft? Jag kan ju inte kalla mig för utemänniska precis. På vintern är det mycket kallt ute vilket automatiskt leder till att det är skönare inomhus. På sommaren kryper de äckliga ormarna fram, och då är det bättre inomhus. - Så, nej. Jag är ingen utemänniska. Kanske blev den friska luften en chock för min kropp?

Förra sommaren i Danmark. Blåsigt värre.


Insekter vs mig.

God morgon min fina, nya blogg. Eller vi tar om det.

God morgon mina kära läsare.
(Jag prioriterar inte bloggen före er)

Idag är en underbar dag. Det känner jag på mig. Solen skiner, kaffet i min hand (inte bokstavligen. Än i alla fall). Jag funderar på att gå och ta en dusch, men tänker att jag ska gå ut och sitta i solen och plugga sen. Frågan är då ifall jag ska duscha före eller efter. Dagens jobbiga I-lands-problem.

Om ni är snälla kan jag lägga ut lite sommar-, nej nu springer jag i förväg, jag menar naturligtvis vårbilder i eftermiddag. Kanske jag kan hinna med att ta lite på Prosit med. Men jag och alla insekter tävlar så fort vi är ute om hans uppmärksamhet. Till min besvikelse så brukar insekterna och krypen vinna.

Så viktigt.

Pjuh. Vad gör man inte egentligen? För att blogga menar jag. Är det så himla viktigt? Jag har suttit här för att få ordning och reda på min nya blogg och guuud så många timmar det tar. Jag vet hur många saker som helst annat jag kunnat göra (diska, fixa så att tvätten blir ren, dammsuga, plugga, vattna blommorna, gått en promenad i det fina vädret, bäddat sängen etc. etc). Meeen. Nej då. Inte om man ska bli en professionell bloggare. Finns ens den termen? 'Professionell bloggare'. Det tål att tänkas på. I vilket fall som helst lägger jag ner för idag ändå. Jag ska, som alla andra spännande kvällar i mitt liv, slänga mig i soffan. (Spänningen beror helt på vad som går på TV).

Min humor.

Tur att lillebror och lillasyster brås på mig.

Stolt jag blir.


Välkomna.

Ja. Hej och välkomna till min nya blogg. Min förra hittar ni HÄR. - Känns bra att jag börjar med att skriva det. Vad menar jag då? Att ni ska läsa den istället? - Nej, naturligtvis inte, men om ni vill ha en lite mer inblick i mitt liv, lite snabbare, så varsågoda.

 

Fem snabba:

Choklad | Chips

Grönsaker | Kött

Katt | Hund

Dator | TV

Mode | Mina kläder

 

Så? - Känner ni mig bättre nu? Tänkte mig en enkel presentation, men som den jag stakat mig igenom till vänster, tja, det är nog det ni får ut av mig. Bilda er en egen bild med hjälp av bloggen istället tycker jag. Kanske kan vi ha en tävling om vem som känner mig bäst sen? - Bara utifrån mitt bloggande. Eller nej, dum idé. Även om jag är aningen vrickad vill jag inte bli uppfattad som helt rubbad. You´ve got it?

 

Ps, Jag älskar nagellack och går in i  någon form av extas / trans när någon undrar över sådant. Bara så ni vet liksom.


RSS 2.0